Blinken: Hamas'a baskı yapın!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılması için “Hamas’a baskı yapılması gerektiğini” savundu.

Blinken: Hamas'a baskı yapın!
Blinken: Hamas'a baskı yapın!
GİRİŞ 10.06.2024 19:57 GÜNCELLEME 10.06.2024 19:58
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Blinken, Mısır’daki temaslarının ardından İsrail’e geçmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulundu.

Ateşkes önerisinin “ateşkese ulaşma, esirlerin serbest bırakılması ve bölgesel güvenliğin geliştirilmesi için en iyi tek yol” olduğunu öne süren Blinken, söz konusu önerinin İsrail tarafından kabul edildiğini ve geniş uluslararası desteğe sahip olduğunu söyledi.

ABD'li Bakan ateşkes önerisine ilişkin, “Ateşkes istiyorsanız, Hamas'a 'evet' demesi için baskı yapın." ifadelerini kullandı.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Blinken ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılması için sarf edilen çabaların güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı.

BİDEN'IN DUYURDUĞU ATEŞKES ÖNERİSİ

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti.

Biden, önerinin İsrail'e ait olduğunu söylese de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,"belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar savaşa devam edeceklerini duyurmuştu. Netanyahu, Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesinde yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu öne sürmüştü.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu'nun ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirme tehdidinde bulunmuştu.

Hamas ise Biden'ın açıklamasının ardından "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili önerilere olumlu baktıklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 128
  • cahit 2 ay önce Şikayet Et
    Tek suçlu Müslüman ülkeleridir gavurun işi Müslüman katl etmektir Müslümn da ALLAH ın cihat emrini yerine getirsin hiç bir zülüm kalmaz ABD dünyada en çok Müslüman kaltl eden katil devlettir
    Cevapla
  • hhüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Baskıyı yapanın kim olduğu belli oldu. Biz zaten biliyorduk ama zalimi
    Cevapla
  • Velid 2 ay önce Şikayet Et
    Gören- duyan zanneder ki toprakları işgal edilen İsrail, aylardır gece gündüz hayasızca bombalanan İsrail, en ahlaksız savaşta bile olmayacak şekilde bebekleri, kadınları, silahsız sivilleri, basın ve sağlık personelini, hastane ve okulları bombalarla parçalayan Hamas'mış gibi bir pişkinlik.. Pişkinlik, pis haydut ABD'nin tüm elemanlarının karakteri haline gelmiş.
    Cevapla
  • Malatya 44 2 ay önce Şikayet Et
    Asıl sana baskı yapılmalı alçak katil.
    Cevapla
  • osmalı torunu 2 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım Amerika'yı ve Siyonist İsrail'i Kahr-u Perişan Eyle.... Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya