İsrail askerleri Gazze'de katliam için girdikleri mülteci kampında cehennemi tattı!

Filistin'in Gazze Şeridi'nde 248 gündür gerçekleştirdiği soykırım saldırılarını mülteci kamplarına yönelten İsrail ordusu, "esir kurtarma" hayaliyle girdiği Refah'taki Şabura Mülteci Kampı'nda adeta bozguna uğratıldı.

GİRİŞ 10.06.2024 22:48 GÜNCELLEME 11.06.2024 09:53
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Nusayrat Mülteci Kampı bölgesinde esir kurtarmak için gerçekleştirdiği saldırıda 64’ü çocuk 274 Filistinli’yi katleden İsrail ordusu, 2 gün aradan sonra Gazze’deki ikinci benzer girişiminde perişan edildi.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde sivillerin sığındığı Şabura Mülteci Kampı’na giren İsrail ordusu, mücahidlerin karmaşık taarruzlarıyla mermi yağmuruna tutuldu. Kassam Tugayları’nın önceden patlayıcılarla donattığı bir eve sığınan İsrail kuvvetleri, binanın havaya uçurulmasıyla etkisizleştirildi.

Patlatılan binada ölü ve yaralı bırakılan İsrail askerlerinin yardımına gelen kurtarma ekibi de havan toplarıyla hedef alındı.

EVE GİRENLER DE KURTARMAYA GELENLER DE AYNI AKIBETİ YAŞADI

Hamas teşkilatının askerî kanadı Kassam Tugayları’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“El Kassam Tugayları mücahitlerimiz, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Şabura Kampı’nda Siyonist güçlerin barikat kurduğu bubi tuzaklı bir evi patlatarak güç mensuplarını öldürüp yaraladıklarını duyurdu. Bombalama alanına gelen Siyonist kurtarma kuvvetini hedef alarak, yıkılan evin civarını havan toplarıyla havaya uçurdu.

Aynı bağlamda; Siyonist medya, Siyonist güçlerin Refah'ta bir evin bombalanması sonucu çok sayıda askerin öldüğünü, bazılarının da yaralandığını bildirdi. Düşman medyası da Refah'ta bombalanan binada mahsur kalan askerlerin varlığından söz etti. Çatışmaların yoğunluğu nedeniyle tahliyenin zorlaştığını belirten Siyonist medya, binanın bombalanması sonucu ölenlerin ve mahsur kalanların bulunduğu sırada askeri helikopterlerin de askerleri tahliye ettiğini bildirdi."

8'İ ÖLDÜ 15'İ AĞIR YARALI

Yerel kaynaklara göre Kassam mücahidlerinin taarruz operasyonunda en az 8 işgalci askerin öldüğü, 15 askerin yaralandığı belirtiliyor. İsrail’in 14 işgalci askerinden haber alamadığı ifade ediliyor.

İsrail ordusunun bölgeye giriş yapabilmek için yoğun sis ve duman bombaları kullandığı kaydediliyor.

_____________

PUSULARI BAŞLARINA GEÇİYOR

İsrail ordusu, dün de Refah’ın Yabna kampında büyük darbe yemişti. İsrail’in tankları, zırhlı araçları imha edilmiş, sivilleri katletmek için pusuya yattığı tespit edilen bir işgalci, Kassam Tugayları’nın anti-personel roketiyle vurulmuştu.

Kassam mücahidleri, saniye saniye kayda aldığı görüntüleri resmi hesaplarından yayınlamıştı.

İşte o anlar:

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 90
  • Hakan TAŞÇI 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah sizlerden razı olsun Mücahitler yanan yüreğimize bir damla su serptiniz Rabbim başarılar Muvaffakiyetler nasip etsin en kısa zamanda bağımsız Özgür Filistin Devleti kurulsun inşallah
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle inşallah kahrıı perişan olucaksınız insanlık müsluman düşmanı yahudi katil sürüsü itler
    Cevapla
  • Yolcu 2 hafta önce Şikayet Et
    Dualarımız sizinle rabbim yardımcımız.olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    tarih ten yok olursun inşallah itrail
    Cevapla
  • Ali Yağmur 2 hafta önce Şikayet Et
    Gecenin en karanlık anı sanki ama şafak söktü sökecek inşeallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Savaş bölgeye sıçradı! Lübnan'dan tüm ülkelere son dakika İsrail çağrısı...
İsrail yine karıştı! Zorla askere alınmak istenen Ortodoks Yahudiler polisle çatıştı