BM Güvenlik Konseyi'nden tarihi Filistin kararı! Resmen kabul edildi

Son dakika haberi... BM Güvenlik Konseyi'nde, ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi

GİRİŞ 11.06.2024 00:06 GÜNCELLEME 11.06.2024 09:53
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Son dakika Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi haberleri: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısı kabul edildi.

15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada, ABD'nin sunduğu karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Kabul edilen kararda, Mısır, ABD ve Katar tarafından yürütülen diplomatik çabalara işaret edilirken, 31 Mayıs'ta Biden'ın sunduğu 3 aşamalı teklif memnuniyetle karşılandı.

İsrail'in, Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas'a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı.

DEVLER ATEŞKESE "İLK KEZ" EVET DEDİ, İSRAİL KÖŞEYE SIKIŞTI

Biden'ın söz konusu teklifi BM Güvenlik Konseyi'nde oldukça ilgi gördü. Birçok ülkenin Gazze'de ateşkes önerisine ilk kez evet oyu vermesi dikkat çekti.

İsrail cephesi ise bugüne kadar destek gördüğü ülkelerin desteğini yitirmesiyle iyice köşeye sıkıştı.

BM Güvenlik Konseyi'nden tarihi Filistin kararı! Resmen kabul edildi

HAMAS'TAN, BMGK'NIN KARARINA JET HIZINDA YANIT

Hamas, BMGK'da Gazze için ateşkes teklifine destek talep edilen karar tasarısının kabulünü memnuniyetle karşıladı.

BIDEN 3 AŞAMALI ATEŞKES TEKLİFİ AÇIKLAMIŞTI 

Biden, geçtiğimiz cuma günü yaptığı açıklamada yeni bir ateşkes teklifi duyurmuş, teklifin "kalıcı bir ateşkes ve tüm esirlerin serbest bırakılması için bir yol haritası" olduğunu söylemişti.

Biden, 3 aşamadan oluşan teklifin ilk aşamasının 6 haftalık ateşkes sürecinde İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmesini ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünü serbest bırakmasını öngördüğünü ifade etmişti.

Planın 2. aşamasında İsrailli askerler de dahil yaşayan tüm esirlerin serbest bırakılması karşılığında İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nden çekileceğini kaydeden Biden, son aşamada ise Gazze için geniş kapsamlı yeniden inşa planı başlatılacağını belirtmişti.

Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "belirlenen hedeflere" ulaşıncaya kadar saldırıya devam edeceklerini duyurmuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 155
  • ali 2 hafta önce Şikayet Et
    bu ateşkesin içinde oyun var
    Cevapla
  • TOKATLI 2 hafta önce Şikayet Et
    Yılanın başı büyük gavur ABD, itrail ABD nin tasmasını elinde tuttuğu köpek.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    işinize gelenleri nasild akabul ediyosun katillar
    Cevapla
  • Hakki 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD Şeytanı Tuzaklari Bitmez israil Emrinde Hizmet Ediyor
    Cevapla
  • CCC 2 hafta önce Şikayet Et
    ABD, BMGK'da neden ateşkes kararı aldırdı neden?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail askerleri Gazze'de F-16 bombasıyla tuzaklanan pusuya düşürüldü
Jandarma için hız tespiti yaptı, ABD'nin kapısını açtı