Kuzey Kore askerleri Güney Kore'ye girdi

Güney Koreli aktivistlerin Kuzey'e broşür atmasıyla başlayan gerilim, Kuzey Kore'nin çöp balonları göndermesi ardından Seul'ün sınıra hoparlör yerleştirmesiyle devam etti. Kuzey Kore son olarak askerlerini Güney'e indirdi sonra geri çekti.

Kuzey Kore askerleri Güney Kore'ye girdi
Kuzey Kore askerleri Güney Kore'ye girdi
GİRİŞ 11.06.2024 09:41 GÜNCELLEME 11.06.2024 09:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güney Kore ve Kuzey Kore arasında son günlerde tırmanan gerginlik, bu kez sınır hattına sıçradı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan (JCS) yapılan açıklamada, yaklaşık 20 Kuzey Kore askerinin Pazar günü yerel saatle 12.30 sıralarında Askerden Arındırılmış Bölge (DMZ) içinde yer alan Askeri Sınır Çizgisi'ni (MDL) geçtiği bildirildi. Gelişmenin ardından Güney Koreli askerlerin uyarı ateşi açtığı belirtilirken, Kuzey Koreli askerlerin ise kısa süre sonra kendi ülke sınırlarına çekildiği aktarıldı.

Kuzey Kore, Güney Kore'ye yine 'çöp balonu' gönderdiKuzey Kore, Güney Kore'ye yine "çöp balonu" gönderdi

Güney Kore'den Kuzey Kore'ye hoparlörlü misillemeGüney Kore'den Kuzey Kore'ye hoparlörlü misilleme

"Yanlışlık olduğunu düşünüyoruz"

JCS sözcüsü Albay Lee Sung-jun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DMZ'nin ot ve çalılarla kaplı olduğunu belirterek, bu nedenle sınır işaretini görmenin zor olabileceğine dikkat çekti. Olayın öncesinde Kuzey Koreli askerlerin DMZ içinde bilinmeyen bir görev üzerinde çalıştığını kaydeden Lee, Kuzey Koreli askerlerin sınırı yanlışlıkla geçtiğinin değerlendirildiğini söyledi.

Gerilim tırmanmıştı

Kuzey Kore, Güney Koreli aktivistlerin balonlarla ülkeye propaganda broşürleri göndermesine tepki olarak, çöp taşıyan binden fazla balonu Güney Kore’nin sınır bölgelerine göndermişti. Kuzey Kore’nin hamlesi sonrası Seul yönetimi, Pyongyang’a misilleme olarak 2018’de Kuzey Kore ile imzalanan askeri gerilimleri azaltmaya yönelik anlaşmayı tamamen askıya almıştı. Son olarak Güney Kore’nin Kuzey Kore’ye yönelik propaganda yayını yapan dev hoparlörleri sınır bölgesine yeniden kurduğu kamuoyuna yansımıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Davut 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu dinsizler putperest yesin birbirlerini
    Cevapla
  • Şems 2 hafta önce Şikayet Et
    Yine NATO bünyesinde savaşmak için asker gönderelim mi?
    Cevapla
  • Bozkurt 2 hafta önce Şikayet Et
    Kapısın hadi güney Kore bu sefer sizi kim kurtaracak
    Cevapla
  • Hikaye 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir siz eksiktiniz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İran'da oy sayımı tamamlandı! İşte ortaya çıkan sonuç
'Büyük tehlike' diyen Obama, Biden ve Trump arasında tarafını belli etti