Fidan ve Putin görüşmesinde dikkat çeken detay

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde masa düzeni dikkat çekti.

GİRİŞ 12.06.2024 11:05 GÜNCELLEME 12.06.2024 12:06
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde masa düzeni dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, Fidan, BRICS+ toplantısına katılmak ve ikili temaslarda bulunmak üzere gittiği Rusya'da Devlet Başkanı Putin tarafından Kremlin Sarayı'nda kabul edildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Fidan, kabul sırasında Putin'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek, "İki ülke arasındaki ilişkiler gerçekten fevkalade iyi gidiyor. Ticaret konusunda atılması gereken adımlar var." ifadelerini kullandı.

OTURMA DÜZENİ DİKKAT ÇEKTİ

Görüşmede Fidan ve Putin'in karşılıklı ve yakın oturması dikkat çekti. Bu kare akıllara Putin ve Macron arasında epey mesafenin olduğu bir diğer fotoğrafı getirdi.

2022 yılında gerçekleşen bu görüşmede Emanuel Macron, Kremlin tarafından uygulanan Kovid-19 testine girmeyi reddetmesi nedeniyle uzun bir masanın diğer ucuna oturtulmuştu.

 

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • HIDIR BUDUR 2 hafta önce Şikayet Et
    Esas bundan sonrası çok önemli. Putin yakında masayı tersine çevirip " masanın bacaklarına bakalım hangi ülkeleri" oturtacak ??
    Cevapla
  • Veli 2 hafta önce Şikayet Et
    Avrupayı hizaya getiren lider putin ve bizim reis..helal olsun..
    Cevapla
  • DAMPERLİ 2 hafta önce Şikayet Et
    Putin bir dahaki seçimde Hakan Fidan in cumhurbaşkanımız olacağını biliyo
    Cevapla
  • destek 2 hafta önce Şikayet Et
    putin kendini fidanla eşit görüyor yada fidanı erdoğandan sonraki başkan görüyor hakan fidana erken başkan protokoluyle iltifat yapıyor
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    güvenme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Dışişleri Bakanlığı, Eylem Tok'un Türkiye’ye iadesini uygun gördü
İstanbul'un deprem haritasında en riskli bölgeler! İşte ilçe ilçe çürüyen binalar....