İran cumhurbaşkanı adayından düzensiz göçün durması içi yeni vaat

İran'da cumhurbaşkanı adaylarından Kalibaf, doğu sınırlarının düzensiz göçü engellemek için kapatılacağını söyledi.

İran cumhurbaşkanı adayından düzensiz göçün durması içi yeni vaat
İran cumhurbaşkanı adayından düzensiz göçün durması içi yeni vaat
GİRİŞ 12.06.2024 12:24 GÜNCELLEME 12.06.2024 12:24

İran'da 28 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanı seçiminin adaylarından Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ülkenin doğu sınırlarının düzensiz göçü engellemek için kapatılacağını ve ülkedeki yasa dışı göçmenlerin de sınır dışı edileceğini söyledi.

GÖREVE GELİRSE NELER YAPACAK?

Kalibaf, devlet televizyonunda adaylar için hazırlanan bir programda yaptığı konuşmada, göreve gelmesi durumunda yapacaklarını anlattı.

'DEĞER KORUNMALI'

Öncelikle ülkedeki ekonomik sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Kalibaf, "Küresel enflasyonla birlikte ülkenin enflasyonu ne kadar artarsa ulusal para biriminin değeri de düşecektir. Bu durumda insanlar döviz veya altın almaya gidiyor ve bu da piyasada sorunlara neden oluyor. Ulusal para biriminin değeri korunmalı" dedi.

MAAŞLARDA DEĞİŞİKLİK

Asgari ücretlilerin maaşlarının en az enflasyon oranı kadar artırılması gerektiğini dile getiren Kalibaf, ortalama bir çalışanın şu anda 13-14 yıl olan ev sahibi olma süresini 7,5 yıla düşürmeyi öngördüklerini ifade etti.

YABANCI NÜFUSA MÜDAHALE

Düzensiz göçü engellemek için mevcut hükümet döneminde hazırlanan planları uygulayacağına işaret eden Kalibaf, "7. Kalkınma Planının 86. maddesi, doğu sınırlarının kapatılması için bütçe tahsis edilmesini öngörüyor. Ayrıca planda ülke içinde bulunan tüm izinsiz yabancıların da tamamen ülkeden gönderilmesi öngörülüyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!