Putin'den Çin ile ortak projeye nihai onay

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin ile Uluslararası Ay Bilim İstasyonu kurulmasını öngören anlaşmayı onayladı.

GİRİŞ 12.06.2024 15:05 GÜNCELLEME 12.06.2024 15:51
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya ile Çin, Ay'a ortak istasyon kurmak üzere harekete geçiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin'le 'Uluslararası Ay Bilim İstasyonu Kurulmasına İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasına Dair Kanun'u imzalayarak projeye nihai onayı verdi.

ORTAK UZAY ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLECEK

Geçtiğimiz 28 Mayıs'ta Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da, 5 Haziran'da ise parlamentonun üst kanadı Federal Konsey'de onaylanarak Putin'in önüne gelen kararnameye göre iki ülkenin iş birliğinde kurulacak Ay İstasyonu'nun 2027-2032 yılları arasında Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) tarafından hayata geçirilmesi ve ardından istasyonda çalışmaların başlaması bekleniyor. Projeyle birlikte Rusya Federal Uzay Ajansı (Roscosmos) ile Çin Ulusal Uzay İdaresi'nin (CNSA) ortak uzay çalışmaları yürütmesi planlanıyor.

TÜRKİYE DE DAHİL OLDU

Roscosmos Genel Müdür Yardımcısı Sergey Savelyev, 28 Mayıs itibarıyla projeye Türkiye, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Belarus ve Güney Afrika dahil 12 ülkenin dahil olduğunu açıkladı. Öte yandan, Rusya ve Çin hükümetleri arasında 25 Kasım 2022'de Uluslararası Bilimsel Ay İstasyonu kurulmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştı.

Fidan ve Putin görüşmesinde dikkat çeken detayFidan ve Putin görüşmesinde dikkat çeken detay

Bakan Fidan Rusya'da! Putin'den Türkiye açıklaması!Bakan Fidan Rusya'da! Putin'den Türkiye açıklaması!

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Kuantum iletişim sistemini test etmeliyiz . Ayrıca , Mars Misyonu için , Ay'da fırlatma rampası inşa etmeliyiz . Ay'ın düşük yerçekiminden yararlanarak , Mars'a gönderilecek modülleri Ay fırlatma istasyonundan gönderebiliriz .
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Cihazları ve istasyonu taşıyacak roket konusunu Rusya halleder , Her ülke kendi Robonotlarını ve cihazlarını imal eder , Ay'da Toryum ve diğer kritik elementleri içeren bir bölge belirleriz . Kapsülü oraya indiririz .
    Cevapla
  • delidumrul 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah c.c. Ayı tüm aleme nur olarak yarattım der.
    Cevapla
  • TURANORDUSU 2 hafta önce Şikayet Et
    Abd ve ab nato zincirini kırmalıyız.Ne halleri varsa görsünler.Menfaatimiz ve çıkarlarımız ne ise onun peşinden gitmeliyiz.Zaten sistem dünyada öyle işliyor.
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Aya nükleer güç ile çalışan yapay zekalı Robonotlar gönderelim , Orada ekstrem koşullardan etkilenmek sizin 7/24 ve yıllar boyu araştırmalar yaparlar , tarım yapar , proteinler üretir . Cihazlar , Güç üniteleri , ve kozmonot yaşamını olanaklı kılan istasyonlar inşa eder .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu: 149 organizatör ve 2 bin 563 düzensiz göçmen yakalandı
Avusturya - Türkiye maçı TRT 1'de!