BM'den çarpıcı PKK/YPG raporu

Birleşmiş Milletler (BM) raporu, Suriye'de PKK/YPG ve örgüte bağlı diğer yapılanmaların, 2023'te 203'ü kız çocuğu olmak üzere 462 çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığını ortaya koydu.

BM'den çarpıcı PKK/YPG raporu
BM'den çarpıcı PKK/YPG raporu
GİRİŞ 12.06.2024 14:03 GÜNCELLEME 12.06.2024 15:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in 2023 yılı verilerini içeren ve henüz kamuya açıklanmayan "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar Raporu"na ulaşıldı.

Rapora göre geçen yıl, Suriye'de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG ve bağlı yapılanmaları 259, örgütün kadın teröristlere ait birimi PKK/YPJ de 203 kız çocuğunu zorla silahlı kadrosuna kattı.

PKK/YPG, ayrıca yabancı uyruklular dahil 800'den fazla çocuğu farklı silahlı gruplarla ilişkili oldukları iddiasıyla 2023'ün sonunda alıkoymaya devam etti.

Terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle yaklaşık 29 bin çocuk da Suriye'nin kuzeydoğusunda PKK/YPG'nin hakim olduğu kamplarda yıllardır özgürlüklerinden yoksun yaşıyor.

PKK/YPG ve diğer yapılanmaları, 2023'te 16 çocuğu öldürdü ya da sakat bıraktı. Ayrıca teröristler, 31 okul ve hastaneyi silahlı faaliyetleri için kullandı.

GUTERRES, ÇOCUKLARIN SERBEST BIRAKILMASINI İSTEDİ

Raporda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in değerlendirmelerine de yer verildi.

Suriye'de çocuklara karşı yapılan yüksek ağır ihlal sayısının endişe verici olduğunu kaydeden Guterres, uluslararası insancıl hukuka ve uluslararası insan hakları hukukuna uyulmasını istedi.

Guterres, tüm çocukların koşulsuz ve derhal serbest bırakılması çağrısında bulunarak, okul ve hastanelere saldırıların durması ve bu binaların askeri amaçlarla kullanılmaması gerektiğini vurguladı.

Terör örgütü PKK/YPG'nin zorla kadrosuna kattığı ve kullandığı çocukların sayısının artmasının endişe verici olduğunu vurgulayan Guterres, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan kamplarda ve gözaltı merkezlerindeki kadınlara ve çocukları etkileyen şiddetin kaygı verici olduğunu ve özgürlüklerinin kısıtlanmasının alınacak son tedbir olabileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar Allahın kitabına uygun yaşamadığı sürece böl parçala yut sistemi devam edecek Allahuekber deyip bir birini öldürecek...Sömürgeciler böyle planlamış.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    İçimizde halen bunlara oy verip destekleyen ermeni den kalanlar var
    Cevapla
  • sor 2 ay önce Şikayet Et
    hayret PKK aleyhine karar alan BM kıyamet yakın
    Cevapla
  • cocuklari 2 ay önce Şikayet Et
    abd li terörist mcgruk dan isteyin. onların marifeti.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    400 değil 400 bin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!