ABD'den son dakika ateşkes duyurusu! Hamas'a flaş destek: Zaman bitti...

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın Gazze'de ateşkes konusunda verdiği yanıtta önerdiği değişiklikleri makul gördüklerini kaydederek, "Pazarlık zamanı bitti. Şimdi ateşkes zamanı" dedi.

GİRİŞ 12.06.2024 20:45 GÜNCELLEME 13.06.2024 10:01
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, telekonferans yoluyla düzenlediği basın brifinginde Gazze'de ateşkes konusundaki son durumu değerlendirdi.

HAMAS'IN DEĞİŞİKLİK TALEBİ MAKUL GÖRÜLDÜ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) tasarının ardından ateşkes anlaşmasıyla ilgili resmi geri bildirim yapan Hamas'ın anlaşma metni üzerindeki değişiklik taleplerini "küçük ve öngörülebilir değişiklikler" olarak tanımladı.

'PAZARLIK YAPMA ZAMANI BİTTİ'

Bu değişiklik taleplerinin "üzerinde çalışılabilir" başlıklar olduğunu kaydeden Sullivan, buna mukabil bazı düzenlemelerin BMGK'de desteklenen metinden hissedilir düzeyde farklı bir içerik anlamına geleceğini belirtti.

Sullivan, "Hamas'ın önerdiği değişikliklerin çoğu küçük düzenlemeler ve öngörülemez şeyler değil. ABD, başta Mısır ve Katar olmak üzere arabulucular aracılığıyla Başkan'ın 31 Mayıs'taki konuşması ve BMGK kararıyla tutarlı olacak şekilde nihai boşlukları kapatmak üzere çalışacaktır." dedi.

Bu ateşkes anlaşması sürecini nihayete erdirmek istediklerini vurgulayan Sullivan, "Pazarlık yapma zamanı bitti. Şimdi ateşkesin başlamasının ve esirlerin evlerine dönmesinin zamanı." diye konuştu.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 101
  • Kartal 2 ay önce Şikayet Et
    Lan ABD cikarin olmazsa ateşkes için hayatta devreye girer misin Allah senin gibilerin belesini versin hemde Allah kafanızı kaldirtmasin.. İsrail inşallah netenyahu sabah gormesin..
    Cevapla
  • Şuayip çelik 2 ay önce Şikayet Et
    ABD bin Allah bin kat belasını versin güçleri Filistinliler e yetiyor
    Cevapla
  • 313. 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Kâfirlere gelince, onlara dünyada da ahirette de çetin bir azapla azap edeceğim. Onların yardımcıları da olmayacak.” (3/Âl-i İmran 56)O kâfirlere de ki: “Yenileceksiniz ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır.”(3/Âl-i İmran 12)
    Cevapla
  • 313. 1453 2 ay önce Şikayet Et
    Kâfirlere gelince, onlara dünyada da ahirette de çetin bir azapla azap edeceğim. Onların yardımcıları da olmayacak.” (3/Âl-i İmran 56)O kâfirlere de ki: “Yenileceksiniz ve cehenneme sürükleneceksiniz. Orası ne kötü bir yataktır.”(3/Âl-i İmran 12)
    Cevapla
  • Yalcın erdoğan 2 ay önce Şikayet Et
    Katil abde ve yadaşları 40 bin insanı öldür sonrada hiç birşey olmamış gibi haydi ateş kes yemezler senin iki yüzlülüyünü ABD ve israyil oğuları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık