Dışişleri Bakanı Fidan’ın Rusya temasları dünya basınına yansıdı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Rusya’nın Nijniy Novgorod şehrindeki BRICS+ Toplantısı marjında gerçekleştirdiği temaslar, dünya basınının satırlarına taşındı.

GİRİŞ 13.06.2024 10:34 GÜNCELLEME 13.06.2024 10:48
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İngiltere menşeli The Telegraph gazetesi görüşmeyle ilgili “Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın salı günü Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile ‘Türkiye için önemli olan ekonomik konuları’ ele almanın yanı sıra Gazze'deki savaşı da istişare ettiğini” manşetlerine taşıdı.

'AL-MONITOR'

Al-Monitor medya organı Bakan Fidan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini “Putin ile Fidan arasındaki ilk ikili görüşmede Rus liderin Batı'ya karşı bir denge unsuru olarak Ankara'nın BRICS'e katılma konusundaki ilgisini benimsediği görüldü” ifadelerine yer verdi.

REPORT NEWS

Azerbaycan merkezli medya organı Report News “Rusya, Ukrayna krizinin çözümüne katkılarından dolayı Türkiye'ye müteşekkir – Putin” başlığıyla Fidan-Putin görüşmesini duyurdu.

ARAB NEWS

Arab News ise “Putin bölgesel toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeyi umuyor” başlığı ile verdiği haberde “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ihtilafının çözümüne katkıda bulunma çabalarından dolayı Türkiye'ye teşekkür etti” ifadelerine yer verdi.

EKATHİMERİNİ HABER

Yunanistan merkezli medya organı Ekathimerini haber ajanslarına dayandırdığı haberinde “Rus haber ajanslarının aktardığına göre Kremlin lideri Vladimir Putin Salı günü yaptığı açıklamada, gelecek ay Kazakistan'da yapılacak bölgesel bir toplantıda Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile buluşmayı umduğunu söyledi” dedi.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Fasulye 2 hafta önce Şikayet Et
    Dünyada her konuyu bizim kadar iyi bilen yok´nedense Trafikte yilda verdigimiz 15 bin ölüye bir cözüm üretemiyoruz..Ekonomi konusu her ülkenin aktuel konudur ama Türkiyede 60 yildir Tv.larin en dinlenen takip edilen aslada bitmiycek olan cözümsüz konusudur.
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 2 hafta önce Şikayet Et
    Bizi 10 yıllarca AB ye almayıp binbir türlü bahane üreten Avrupa'ya resti çekip BRİCS'e katılma vakti gelmedi mi sizce de
    Cevapla
  • Kutahyali 2 hafta önce Şikayet Et
    Geldi de geçiyor bencede kahrolsun hainler.
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Sırf Petrol'e ve zengin Doğal Kaynaklara sahip olunarak güçlü olunmuyor . Olunsaydı , Venezuela , Körfez Arap , Rusya süper güç olurdu . Çin'i ise onlardan ayrışıyor . Bize Terawattlarca saat enerji üreten nükleer güç santralleri ve tıkır tıkır robotik üretim yapan devasa endüstriyel tesisler ve yüksek teknoloji lazımdır .
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    Endüstri 4.0 robotik üretime geçelim , Enerji yatırımlarını artıralım , Dünya devi olalım diyoruz , Kendimiz yapalım desek binbir türlü zorluk çeker , başaramayız . Çin endüstriyel üretimi , Türkiye'de konuşlanmadığı , dev enerji yatırımları gerçekleşmediği takdirde hedefe ulaşamayız . Bırak Çin Ejderini , Amerikan Canavarı ile ticari ve endüstriyel rekabet yapamayız .
    Cevapla
  • Kamil 2 hafta önce Şikayet Et
    BRICS yeni bir oluşumdur . Çin ve Hindistan gibi jeopolitik sorunları olan , Hindistan'ın İngiltere ve ABD 'ye biat ettiği , Çin 'in ise , küresel endüstriyel üretimi gerçekleştirdiği , Batı Hegemonyası parasal kontrolünden ve hizmetinden çıkamadığı sıkıntılı bir oluşumdur . Şayet , Çin endüstrisi , Türkiye'de , Küresel rekabet üssü olarak konuşlanmazsa , BRICS'ten , Hayır gelmez !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üç ülkeden İsrail duyurusu! 'Uyarıyoruz' deyip tüm ülkelere çağrı yaptılar...
Bakan Yumaklı'dan orman yangını açıklaması: Türkiye genelinde 44 adet yangın çıktı