Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı

İngiltere Kraliyet Donanması'nın Birleşik Krallık Deniz Ticaret Operasyonları (UKMTO), dün Husilerin Kızıldeniz'de Yunanistan'ın sahibi olduğu Liberya bandıralı Tutor gemisini vurduğunu duyurdu.

Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı
Husiler, Kızıldeniz’de Yunanistan şirketine ait gemiyi vurdu, gemi hasar aldı
GİRİŞ 13.06.2024 11:58 GÜNCELLEME 13.06.2024 12:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

UKMTO, dün Kızıldeniz’de bir geminin kıçtan deniz dronuyla vurulduğuna dair raporlar aldığını açıklayarak geminin, mürettebatın komutası altında olmadığını ve su almaya başladığını açıkladı. UKMTO, geminin ilk olarak dronla ve ikinci defa bir füzeyle vurulduğunu belirterek askeri yetkililerin gemiye yardımcı olduğunu ifade etti.

CENTCOM'DAN AÇIKLAMA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM ise “Son 24 saat içinde ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) güçleri, Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgesinde üç gemisavar seyir füzesi (ASCM) fırlatıcısını ve Yemen'in Husi kontrolündeki bir bölgesinden fırlatılan bir insansız hava sistemini (UAS) başarıyla imha etti.

İran destekli bir Husi insansız su üstü aracı (USV), Kızıldeniz'de Liberya bayraklı, Yunanistan'ın sahibi olduğu ve işlettiği Tutor gemisini vurdu. Tutor en son Rusya'ya yanaşmıştı. USV'nin etkisi ciddi su baskınlarına ve makine dairesinde hasara neden oldu” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Murtaza Ali 4 ay önce Şikayet Et
    Dünyada oluşan Gazze gündemini değiştirmek için yapılan gündem değiştirme hareketleri. Yalan-Dolan algı çalışmaları. Yahudinin-İsrailin işine yarayan hareketler bunlar. münafık Husilerin, gavur İsrailin değirmenine su taşıma faaliyetleri. Ha Husiler, Ha İran Ha İsrail. Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Batı Şeria'da ve Gazze'de Şehit ettikleri Ehl-i Sünnet Müslümanların kanları kurumadı daha
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas lideri Yahya Sinvar şehit edildi! Sinvar'ın şehadeti camilerden ilan edildi
Başpiskoposluk cinsel istismar davaları için dev tazminat ödeyecek!