Paşinyan'dan rest: Lukaşenko varsa biz yokuz

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko iktidarda olduğu sürece hiçbir Ermeni yetkilinin bu ülkeyi ziyaret etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

GİRİŞ 13.06.2024 16:19 GÜNCELLEME 13.06.2024 22:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rus medyasına verdiği röportajda, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko iktidarda olduğu sürece hiçbir Ermeni yetkilinin Belarus'u ziyaret etmeyeceğini söyledi.

PAŞİNYAN, KGAÖ'DEN ÇEKİLECEKLERİNİ DUYURDU

Öte yandan Paşinyan, mecliste milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Azerbaycan'la yaşanan Dağlık Karabağ Savaşı'nda Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nün (KGAÖ) sorumluluklarını yerine getirmediğini savunarak, "Tüm bunların sorumlusu, üyeleri bize ve Azerbaycan'a karşı savaş planlayan bu ittifakı kuranlardır. Sadece sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmemekle kalmayıp Azerbaycan'la birlikte Ermenistan'a karşı bir savaş planlayan bir blok oluşturdular. Biz çekileceğiz, beni bununla mı korkutuyorsunuz? Biz iyi gidiyoruz. Ne zaman ayrılacağımıza biz karar vereceğiz. Sizce bir sonraki adım nedir? Geri döneceğimizi mi düşünüyorsunuz? Hiç merak etmeyin. Geri dönmüyoruz. Başka yolu yok." dedi.

Milletvekillerinin Ermenistan'ın KGAÖ'den çekilmesi vurgusu üzerine ifadelerini tekrarlayan Paşinyan, "Bu işin nereye gideceğini söyleyeyim. Sınırları çizilmiş, egemen, barışçıl ve güvenli bir devlete doğru ilerliyoruz. Merak etmeyin. Geri dönmeyeceğiz. Sadece moralleri bozulmasın diye bunu erkenden söylemedik." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 12
  • Sivaslı Türkmenler 2 ay önce Şikayet Et
    Paşinyan akıllı adam. Bizim ermenistanın toprağında gözümüz yok. Olacağını zannetmiyorum el kadar yer. Barış olsun artık. Artık Müslüman Türk ile ermeniler düşman olmasın. Ermeniler de canililiklerini bıraksın ve barışı desteklesinler. Yan yana yaşıyalım
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Tam bir Kahveci siyaseti, adam resmen gönüllenmis karabag savaşında, beklediği desteği alamamış, vay Kahveci ağzı vay, daha çok rezil olacaksın, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 2 ay önce Şikayet Et
    Pasinyan,i Ermenistan'da korumamız lazım bence bizim için ve Azerbaycan için iyi adımlar atıyor hatta sıkışmış durumda orda, bunlara fazla gaz vermişler zamanında hala o gazla yürümeye çalışanları var bunu tek gören pasinyan batı dalmazsa rusya dalacak gibi ama şu zaman olmaz zengezuru açmamız lazım onun için pasi bize lazım adamamda ülkesinde Türk paşi demeye başlamışlar :)
    Cevapla
  • Gasap haydo 2 ay önce Şikayet Et
    Lan hindistanlı siz ne zaman merkep olmaktan vazgeçeceksiniz?
    Cevapla
  • cevat 2 ay önce Şikayet Et
    Paşinyan tarihi bir karar veriyor. Bu Türk ve Ermeni lerin barışmasına ve bölgede barışın gelmesini sağlayacak. En çok kazanan da Ermeniler olacak. Kaybeden Ermeni Diasporası ve savaş kışkırtıcılığı yapan Fransa, ABD gibi ülkeler olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'