Biden: Hamas'a baskı yapmaya devam edeceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, kendisinin duyurduğu 3 aşamalı Gazze'de ateşkes anlaşması önerisine Hamas'ın şu ana dek imza atmadığını belirterek, "Hamas'a baskı yapmaya devam edeceğiz" dedi.

GİRİŞ 14.06.2024 00:42 GÜNCELLEME 14.06.2024 09:28
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Jeo Biden, İtalya'da düzenlenen G7 Liderler Zirvesi marjında Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında Gazze'deki son duruma ilişkin bir soruyu yanıtladı.

Hamas'ın Gazze'de ateşkesle ilgili bazı değişiklik taleplerini de içeren dönüşü hakkındaki düşüncesi sorulan Biden, sürecin devam ettiğini ve nihai bir cevabının olmadığını söyledi.

Biden, "Bir anlaşma önerisi ortaya koydum ve bu öneri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, G7 ve İsrail tarafından desteklendi. Şu ana dek en büyük engel Hamas'ın bunu imzalamayı reddetmesi ki kendileri daha önce bunun bir benzerini sunmuşlardı. Sonuç verip vermeyeceğini göreceğiz. (Hamas'a) Baskı yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

UMUDUMU KAYBETMEDİM, HAMAS ADIM ATMALI

Biden, G7 Liderler Zirvesi marjında katıldığı bir başka etkinlikte de, Gazze'de ateşkesle ilgili kendisine yöneltilen bir soruya, ateşkes anlaşmasına varılacağı konusunda emin olmadığını belirterek, "Ancak umudumu kaybetmedim. Hamas adım atmalı" değerlendirmesinde bulundu.

3 AŞAMALI ATEŞKES ÖNERİSİ

ABD Başkanı Joe Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmişti.

Biden, önerinin İsrail'e ait olduğunu söylese de İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,"belirlenen hedefler" gerçekleşinceye kadar savaşa devam edeceklerini duyurmuştu. Netanyahu, Meclis Dış İlişkiler ve Savunma Komitesinde yaptığı konuşmada, İsrail'in önerdiği ile Biden'ın sunduğu teklif arasında "boşluklar" olduğunu öne sürmüştü.

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Netanyahu'nun ABD Başkanı Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifini kabul etmesi durumunda hükümeti devirme tehdidinde bulunmuştu.

Hamas ise Biden'ın açıklamasının ardından "kalıcı ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden çekilmesi, yeniden inşa ve esir değişimiyle" ilgili önerilere olumlu baktıklarını duyurmuştu.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 91
  • Hicri yenigun 2 ay önce Şikayet Et
    Ilk once gendine baski yap katiller
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail soykırımını yumuşatıp "dondurma ile demeç veren "BİDEN...Seçimler yaklaştıkça dizleri daha çok titremeye başladı... ABD seçimlerinden önce TİKTOK başta diğer sosyal medyalarda "ABD halkı artık uyandı. Soykırıma isyan etmeye başladı. Dondurma KÜLAHInın akibetini iyi takip edelim...
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Peki ya ABD ? KIZILDERİLİ soykırımı? Nagazaki ve Hiroşimaya atom bombaları? Uydur kaydır "ikiz kuleler masalı" sonrası "Haçlı savaşımız başlıyor" naraları ile Afganistan/Irak işgalleri. Ebu Gureyb /Felluce de elekrık verilen köpeklere ısırtılıp işkence edilip öldürüp üst üste konan zavallılar yanında PURo içen ABD Conileri?
    Cevapla
  • Özgür Filistin!!! 2 ay önce Şikayet Et
    Hamasa niye baskı yapacaksın bunak, sen önce kendi siyonist köpeklerini geri çek, geberip gideceksin aklın hala şeytan lıkta.
    Cevapla
  • Hyu 2 ay önce Şikayet Et
    İnsan süretine girmiş şeytanlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede