G7 Liderler Zirvesi'nde Meloni ile Macron arasındaki anlaşmazlık tansiyonu arttırdı

İtalya'nın ev sahipliğindeki G7 Liderler Zirvesi'nde İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "kürtaj" konusundaki anlaşmazlığının iki lider arasında tansiyonun yükselmesine yol açtığı bildirildi.

G7 Liderler Zirvesi'nde Meloni ile Macron arasındaki anlaşmazlık tansiyonu arttırdı
G7 Liderler Zirvesi'nde Meloni ile Macron arasındaki anlaşmazlık tansiyonu arttırdı
GİRİŞ 14.06.2024 15:13 GÜNCELLEME 14.06.2024 15:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, zirvenin sonuç taslağına ilişkin İtalyan ve Fransız liderler arasında kürtaj konusundaki anlaşmazlık organizasyona damgasını vurdu.

'MACRON ÜZÜLDÜ'

Macron, dün ilk gün oturumlarının ardından Fransız basınına yaptığı açıklamada, sonuç bildirisi taslağında ev sahibi İtalya'nın isteğiyle "kürtaj" kelimesinin yer almamasını eleştirerek bundan üzüntü duyduğunu belirtti.

SEÇİM ÇALIŞMASI

Haberlere göre, Meloni'nin, Macron'u açıklamalarından ötürü "seçim çalışması yapmakla" suçlayarak üzerinde uzlaşılan konularda tartışma yaratmanın anlamının bulunmadığını ifade etti.

Meloni, "Böyle zor zamanlarda G7 gibi değerli bir platformu seçim kampanyası yapmak için kullanmak son derece yanlış." değerlendirmesinde bulundu.

'ARKASINDAYIZ' DEDİLER

Bu arada, İtalyan basını, resmi kaynaklara dayandırdığı haberlerinde ülkenin kürtaj konusunda geçen yıl Japonya'nın Hiroşima kentindeki zirvede kabul edilen bildiride

GERİLİM DÜŞTÜ MÜ?

İki liderin, dün akşam İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın G7 liderleri onuruna verdiği yemek sırasında gerilimi düşürdükleri basına yansıdı.

KONULAR BEKLENENİN AKSİYDİ

G7 Liderler Zirvesi'nin ilk günü olan dün de haberlerde G7 ülkeleri arasında Ukrayna ya da İsrail saldırısı altındaki Gazze’ye yönelik konularda bildiride yer alacak ifadelerden ziyade kürtaj mevzusuyla ilgili anlaşmazlığın bulunduğu kaydedilmişti.

KÜRTAJ OLMAK YA DA OLMAMAK

G7 Liderler Zirvesi'nde kürtaja erişim hakkının garanti altına alınmasıyla ilgili atıf konusunda özellikle Fransa ve Kanada'nın bastırdığı, İtalya'nın ise bu mevzuyu görüşmekten yana olduğu basına yansımıştı.

Bu atfın özellikle Fransa ve Kanada tarafından istendiği ancak dönem başkanı İtalya'dan kaynakların bu konudaki müzakerelerin sürdüğüne dikkati çektikleri kaydedildi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye g 7 zirvesine katilmamaliydi
    Cevapla
  • tekyol 3 ay önce Şikayet Et
    inşallah soyunuz kurur
    Cevapla
  • osman 3 ay önce Şikayet Et
    karılar herkesin altına yatsın aile kalmasın, hepsi insanoğlunun soyunu bitirme peşinde...sokakta köpeğe kıyamayanlar insan öldürmeye pek istekli canına yandımın dünyasında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi