İsrail: Lübnan’dan kuzey bölgemize 35 roket ateşlendi

İsrail ordusu, Lübnan’dan İsrail’in kuzeyindeki Kiryat Şimona ve yakınlarındaki bir noktadan bu sabah 35 roket fırlatıldığını duyurdu.

İsrail: Lübnan’dan kuzey bölgemize 35 roket ateşlendi
İsrail: Lübnan’dan kuzey bölgemize 35 roket ateşlendi
GİRİŞ 14.06.2024 20:32 GÜNCELLEME 14.06.2024 20:32
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, Lübnan topraklarından Kiryat Şimona ve yakınlarındaki Kfar Szold yerleşim birimine 35 roket atıldı.

Roketlerden bir kısmı hava savunma sistemiyle etkisiz hale getirilirken, bir kısmı ise Kiryat Şimona'da ağır hasara yol açtı ve Kfar Szold yakınlarında yangın çıkmasına neden oldu.

Roket saldırısının ardından İsrail jetleri, Hizbullah Hareketi'ne ait Lübnan'ın güneyindeki birkaç hedefi vurdu.

Lübnan'ın güneyinde Hizbullah ile İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmalarda, İsrail'in son günlerde düzenlediği saldırılarda üst düzey bir Hizbullah mensubunun ölmesiyle gerginlik arttı.

Saha komutanının öldürülmesinin ardından İsrail'e misillemede bulunan Hizbullah'ın, 7 Ekim 2023 sonrası İsrail'e yönelik en büyük füze saldırılarından birini gerçekleştirdiği duyurulmuştu.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 27
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah bir gece ansızın girsin silip süpürsün .8 aydır Gazzeli kardeşlerimizin imdadına yetişemediniz.Derhal ani bir baskınla İsrail ABD ve ortakları bu coğrafyadan sökülüp atılmalı..Gerisi gösteriş ve İsrailin elini güçlendiren etmendir.Lübnan Suriye Ve Iraktan harekete geçin.
    Cevapla
  • Mesut 2 ay önce Şikayet Et
    Cok iyi yspmışlar
    Cevapla
  • Yok edilecekler 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail büyük hata yaptı. İranlı komutanı öldürdükten sonra olaylar büyümüştü, bu defa da 4 hizbullah komutanını öldürdüler. İsrail başına bela arıyor ve kısa zaman içinde belasını bulacak.
    Cevapla
  • Hans 2 ay önce Şikayet Et
    Nerden topraginiz ulan iblisler..!
    Cevapla
  • fatih35 2 ay önce Şikayet Et
    hizbullah savaşta, peki selefiler nerede? onlar niye israille savaşmıyorlar
    Cevapla
  • Alper 2 ay önce Şikayet Et
    Selefiler ABD ve israle hizmet ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!