Seçim sonrası dengeler değişti! Yunanistan'da kabine yenilendi

Yunanistan'da, 9 Haziran'daki AP seçimlerinde, iktidardaki Yeni Demokrasi Partisinin yaklaşık 1 milyon oy kaybına uğramasının ardından kabine değişikliği yapıldı. Yeni atanan üyeler için yemin töreni yapıldı.

Seçim sonrası dengeler değişti! Yunanistan'da kabine yenilendi
Seçim sonrası dengeler değişti! Yunanistan'da kabine yenilendi
GİRİŞ 14.06.2024 21:58 GÜNCELLEME 14.06.2024 21:58
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Yunanistan'da, 9 Haziran'daki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde, iktidardaki Yeni Demokrasi (ND) Partisinin yaklaşık 1 milyon oy kaybına uğramasının ardından kabine değişikliği yapıldı. Yunanistan'da yeni atanan kabine üyeleri, başkent Atina'da bulunan Başkanlık Sarayı'nda yemin törenine katıldı.

Törene, Yunanistan başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu da katıldı.

MİÇOTAKİS'İN KARARI

​Yunanistan Hükümet Sözcüsü Pavlos Marinakis, yaptığı açıklamada, İçişleri, Kalkınma, Göç ve İltica, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Tarım bakanlıklarında, Başbakan Kiryakos Miçotakis'in kararı doğrultusunda, değişime gidildiğini bildirdi.

Kabine değişikliğiyle Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis'in yerine Nikos Panayotopulos getirildi.

İçişleri Bakanlığına da Bakan Yardımcısı görevini yürüten Thodoris Livanios getirilirken yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Niki Kerameos oldu.

Kalkınma Bakanlığında Kosta Streka'nın yerine de Takis Theodorikakos görevlendirildi. Tarım Bakanlığına da Kostas Çiaras getirildi.

HEP BİRLİKTE İNCİL'E EL BASTILAR

Yeni kabine üyeleri, yerel saatle 18.00'de İncil'e el basıp yemin ederek göreve başladı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Burhan 2 ay önce Şikayet Et
    Eveeet Laiklik gitmiş.Ama kimse çıkıpta sizin isimleriniz Ali,Hasan Ahmet Mehmet olacak demiyor. Bizdeki YAYGARACILAR orada yok.
    Cevapla
  • Mstr 2 ay önce Şikayet Et
    Yunan seviciler gordumu acaba,
    Cevapla
  • Voltaj2699 2 ay önce Şikayet Et
    Laiklik elden gitmiş. İrtica gelmiş Yunana
    Cevapla
  • Mehmet Turgut 2 ay önce Şikayet Et
    vay gidinin dincileri vaay, yunanistan da laiklik elden gitmiş
    Cevapla
  • PAROLA 55.. 2 ay önce Şikayet Et
    Ne oldu şimdi biz Avrupa dan daha mı laik olduk biz de olsa idi laiklik elden gitti naraları bakın bir şey olmuyormuş değilmi yine dünya dönüyor güneş doğdu insanlar yaşıyor Türkçe si normal bı durum biz de olsa anormal olur du bazı çevreler ce.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...