Saldırı korkusu: Norveç, F-35'lerini dağ hangarına çekti

Ukrayna-Rusya Savaşı'nda jetlerin vurulma biçimlerini inceleyip ders çıkaran Norveç Hava Kuvvetleri, bu sebepten ötürü, 5. nesil savaş uçakları F-35'leri 40 yıl sonrası yeniden faaliyete alınan dağ hangarına konuşlandırdı.

Saldırı korkusu: Norveç, F-35'lerini dağ hangarına çekti
Saldırı korkusu: Norveç, F-35'lerini dağ hangarına çekti
GİRİŞ 15.06.2024 12:22 GÜNCELLEME 15.06.2024 12:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya'nın 5. nesil savaş uçağı Su-57, geçtiğimiz günlerde, Ukrayna ordusu tarafından Rusya'nın Astrahan bölgesindeki Ahtubinsk Askeri Hava Üssü'ne düzenlenen saldırı sonucunda vurulmuştu. Sadece Su-57 değil, savaş boyunca çok sayıda savaş uçağı üslerinde açıkta beklerken vuruldu. Su-57 ise, bunun son örneği oldu.

Ukrayna, Rus Su-57 savaş uçağını vurduUkrayna, Rus Su-57 savaş uçağını vurdu

NORVEÇ, F-35'LERİ DAĞ HANGARINA ÇEKTİ

Tam da bu dönemde Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri, envanterinde yer alan 5. nesil savaş uçağı F-35'leri olası saldırılara karşı korumak için harekete geçti.

Norveç Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin 131. Hava Kanadı'nın görev yaptığı Bardufoss Hava Üssü'ndeki dağ hangarı, 13 Haziran'da yeniden aktif edildi. Söz konusu hangar, yaklaşık 40 yıldır kapalı vaziyetteydi.

Üsteki hangar, Su-57 saldırısına binaen aktif edilmedi. Ancak Norveçli yetkililer, Ukrayna-Rusya Savaşı'nda jetlerin vurulma biçimlerini inceleyip ders çıkardıklarını ve bu sebepten ötürü hangarın yeniden faaliyete alınması için uzun süredir çalışma yürüttüklerini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • Çilgun 2 ay önce Şikayet Et
    Hemde bütün stratejik fabrika, atölyeler, iç Anadolu'da bir dağın içine saklanacak. İstanbul'u İzmir'i Muğla, Antalya, Rize,Mersin, Adana, Hatay, Trabzon, vb... Tüm herkes kazması küreği ile iç Anadolu'daki odağa gidecek.Özellikle Sahil bölgeleri boşalt, boşalt,boşalt...Hayırdır birader koğuşmu boşaltıyorsun:)) il bunlar:) öyle bir dağ yok:))) 36 kişide mantıklı demiş:)) beğenmiş:)))
    Cevapla
  • K. Kale 2 ay önce Şikayet Et
    Öyle bi dağ var zaten. Elmadağın devamında, girişi lalahan da. Bilmediğinden biliyomuş gibi yapma.
    Cevapla
  • T.F.K 2 ay önce Şikayet Et
    Bak işine seni aşar bu konular
    Cevapla
  • UĞUR 2 ay önce Şikayet Et
    Bu işin kaynağını ve nasıl yönetileceğinide yazsaydın bari MUHTEREM
    Cevapla
  • Kızıl Elma 2 ay önce Şikayet Et
    Kaç yüz defa yazdım aynı şeyleri bu sitede yıllardır. Türkiye'nin etrafı düşmanla çevrili kardeşim, hiç bir hava savunma sistemi satürasyon(yüzlerce veya binlerce füzenin aynı anda üstüne gelmesi) saldırısını engelleyemez, Türkiye acilen Anadolu'nun ortalarında dağlık bir bölge seçmeli, ve bütün stratejik fabrikaları atölyeleri dağın içine inşa etmeli, uçaklar dağın içinde saklanmalı.
    Cevapla
  • Hasan dede 2 ay önce Şikayet Et
    Olmadığını nerden biliyorsun devlet sana mı bilgi verecek
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bravo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap