İsrail'den korkunç hamle! Hamas'tan acil müdahale çağrısı

Hamas, İsrail'in Gazze'de sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek uyguladığı "aç bırakma politikasının" acilen durdurulması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 18.06.2024 17:17 GÜNCELLEME 18.06.2024 17:31
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hamas, Gazze Şeridi'ndeki tüm sınır kapılarının kapatılması, yardım ve mal girişinin engellenmesi sonucu kuzey başta olmak üzere bölgede açlığın giderek artması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Gazze Şeridi'nde çocuk, kadın ve yaşlıların da arasında olduğu sivillere karşı yürütülen aç bırakma savaşı devam ediyor. Gazze'nin kuzeyi başta olmak üzere açlık ve insani felaketin izleri giderek artıyor." denildi.

"Nazi işgalci hükümet, Gazze'yi tam bir ablukaya alarak, sınır kapılarını kapatarak ve yardım girişlerini engelleyerek savunmasız sivillere karşı en çirkin toplu cezalandırmayı uyguluyor." ifadesine yer verilen açıklamada, İsrail'in Gazze'de uyguladığı aç bırakma politikasına acilen son verilmesi istendi.

İSRAİL AÇLIĞI DERİNLEŞTİRİYOR

Açıklamada, Birleşmiş Milletler ve uluslararası topluma Gazze halkına yardımların ulaştırılması ve işlenen soykırımın durdurulması için acil kararlar alması çağrısı yapılırken, İslam dünyası ve Arap ülkelerinden de Gazze'nin sınır kapılarının açılması ve yardımların girişinin sağlanması için İsrail'e baskı yapılması istendi.

Gazze'deki hükümet, dün, İsrail ve ABD yönetiminin, insani yardım ve gıda konusunu Gazze Şeridi'ndeki sivillere karşı siyasi baskı aracı olarak kullandığını, açlığı derinleştirdiğini ve insani durumu kasten ağırlaştırdığını bildirmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • AKINCILAR1453 2 ay önce Şikayet Et
    Dilerim allahtan senin sonun bundan beter olur
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunların akılanmaya niyetleri yok bütün islam ülkeleri yahudilere hava deniz kara ulaşımını kapatmalı yahudileri aç bırakara katletmeli artık yahudilreri katli vacip durumuna getirmeli bunların akıllarını almak için tam zamanı görür görmez gebert bırak haşereden farksız dünyaya zarar veren lanetli kavim.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    toyekün savaşı israilin merkezine taşıyın patlatın merkezlerini
    Cevapla
  • Filistinli ZAZA 2 ay önce Şikayet Et
    uyan Müslüman ne bekliyorsunuz yeter artık bu itrail denen katilin hadini bildirme vakti gelmiştir artık
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    allahım sen yardım eyle müslüman alemine müslüman gecinen hic bir liderde ceşaret yok israile dur demiye senden başka hic bir kuvvet kalmadı masumları sen koru yarepbi müslümanlar müslüman görünen kişilerin eli altında cırpınıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz