NATO'dan son dakika açıklaması! Stoltenberg isim vererek duyurdu

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, yeni NATO Genel Sekreteri konusunda müttefiklerin bir karara varmaya çok yakın olduğunu belirterek, "Mark Rutte'nin çok güçlü bir aday olduğunu düşünüyorum” dedi.

GİRİŞ 19.06.2024 01:58 GÜNCELLEME 19.06.2024 09:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, resmi ziyaret çerçevesinde geldiği ABD’de ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ortak basın toplantısı düzenledi.

NATO'dan son dakika açıklaması! Stoltenberg isim vererek duyurdu

STOLTENBERG, RUTTE'Yİ ÖNERDİ

Stoltenberg, yeni NATO Genel Sekreteri konusunda müttefiklerin bir karara varmaya çok yakın olduğunu belirterek, "Bir sonraki Genel Sekreterin kim olacağı konusunda ittifak içinde bir sonuca çok yaklaştığımızın açık olduğunu düşünüyorum. Bence bu iyi bir haber. Mark Rutte'nin çok güçlü bir aday olduğunu düşünüyorum. Başbakan olarak çok fazla tecrübesi var, yakın bir dostum ve meslektaşım ve bu nedenle ittifakın çok yakında halefime karar vereceğine ve bunun hepimiz için, NATO için iyi olacağına inanıyorum” dedi.

NATO'dan son dakika açıklaması! Stoltenberg isim vererek duyurdu

NATO’da Genel Sekreter seçimi oy birliği ile alınıyor bu nedenle herhangi bir adayın 32 müttefikin tamamının desteğine ihtiyacı var. Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in de aday olması nedeniyle Romanya Rutte'nin adaylığına karşı çıkıyor. Stoltenberg, yaklaşık on yıllık görev süresinin ardından ekim ayında Genel Sekreterliği bırakacak.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Vatandaş ! 2 ay önce Şikayet Et
    NATO Haçlı ordusu, ye-hudileri korumak üzere kurulmuştur !
    Cevapla
  • Ahmet Salih 2 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı savaşdan koruyacak biri olmalı
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    genelde Danimarkalı ateistler seçiliyor
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kim gelse de boş işlerle meşgul olacak kimlere hizmet edeceği belli sözu para etmeyen kukla lider gibi orda duracak
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    NATO nun müslümanlara karşı kurulmuş bir haçlı ittifakı olduğu için olabilirmi ??
    Cevapla
  • Asabi 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten öyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...