Polonyalı çiftçilerden çirkin provokasyon!

Polonyalı çiftçiler, Müslüman göçmenlerin ülkeye girişine engel olabilmek için Belarus sınırına domuz gübresi dökmeye başladı.

GİRİŞ 18.06.2024 21:20 GÜNCELLEME 18.06.2024 21:20
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Polonya-Belarus sınırında düzensiz göçmen yoğunluğunun artması ve Belarus sınırında bir düzensiz göçmen tarafından göğsünden bıçaklanan bir Polonya askerinin 6 Haziran'da hayatını kaybetmesi, ülkede göçmen karşıtlığının artmasına neden oldu.

Polonyalı çiftçiler, Orta Doğu, Asya ve Kuzey Afrika ülkelerinden gelerek Belarus üzerinden Avrupa Birliği sınırını geçmeye çalışan göçmenlere karşı görülmemiş bir önleme başvurdu. Çiftçi örgütleri, sistemli bir şekilde sınır bölgesine domuz gübresi dökmeye başladı.

“DOMUZ GÜBRESİ KULLANIRSAK DİNİ İNANÇLARI NEDENİYLE BU BÖLGEDEN UZAK DURACAKLARDIR"

Polonya’da hükümet politikalarından memnun olmayan çiftçilerin destek verdiği Ulusal Çiftçi Protestosu Hareketi (OOPR) temsilcilerinden Damian Murawiec, “Domuz gübresi kullanırsak, göçmenler dini inançları nedeniyle bu bölgeden uzak duracaktır. Domuz gübresi, bu alanlardan geçmek istememelerine neden olacaktır” dedi.

"BU YAPTIĞIMIZ TAMAMEN YASALDIR VE GEREKLİ İZİNLERİ ALDIK”

Polonya basına konuşan Hubert Ojdana isimli çiftçi ise, “Burada altı çizilmesi gereken nokta, domuz gübresini sınırdaki çit boyunca dökmüyor oluşumuz. Çitin uzağında bir şerit oluşturuyoruz. Bu yaptığımız tamamen yasaldır ve gerekli izinleri aldık” dedi.

Polonya makamlarına göre, sınırı düzensiz yollardan geçme teşebbüslerinin sayısı sene başından bu yana 17 bini aştı.

Polonyalı yetkililer, düzensiz göçmenlerin Avrupa Birliği’nin istikrarsızlaştırılması için Rusya ve Belarus tarafından yönlendirildiğini ileri sürüyor. Yetkililer, Polonya sınırına gelen göçmenlerin yüzde 90’ının Rus vizesine sahip olduğunu iddia ederek göçmen akını nedeniyle Rusya’yı suçluyor.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 91
  • İlahi 1 hafta önce Şikayet Et
    Umarım çatırdamaya başlayan avrupa birliği ve emperyalist ülkelerin saltanatı yakın zamanda sona erer. Açlık ve yoksullukla sınanırlar. Birbirleri ile savaşıp yok olurlar. Aynı kendi birlikleri içinde olmayan ülkelerde kaos yaratıp yaşanmaz hale getirdikleri ve yer altı ve yer üstü zenginliklerini çaldıkları ülkelerin düştüğü duruma düşerler. Acı çektirdikleri gibi acı çekerler.
    Cevapla
  • tramprapture 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail devleti çöküşe gidiyor. Eğer İsrail devleti yıkılırsa Türkiye’ye 3 milyon civarında Yahudi göçer...
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudileri bu saatten sonra herkes kabul etmez. Çünkü gittikleri her yerde bozgunculuk çıkartan bir ırk oldukları Kuran da bildirilmekte. Dolayısıyla bu yüzden her yerden kovulmuşlardır.
    Cevapla
  • Yuşa 1 hafta önce Şikayet Et
    Her şey bir yana size iğrenç bir vakadan haber vereyim. Hamburg’da bir taciz olayı oldu ve devletin kanalı ARD’de haberi yapıldı. 18 yaşında bir Ukraynalı kıza yaşları 28 ve 32 olan biri Iraklı diğeri Nijeryalı iki sapık tecavüz etti. Müslüman olan utanır ya. Bunlar mı Müslüman Allah aşkına ? Böyleleri yüzünden adamlar tüm Müslümanları kötü zannediyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Müslüman müslümanlığı rivayet, bidat, hadis, hurafe, vs, bunlardan öğreniyorlar. Dolayısıyla Kuran ahlakı ve bilinci yok. Bu anlayıştaki islam dünyasının durumu ortada. Cehalet bir yol boyu.
    Cevapla
  • Samet 1 hafta önce Şikayet Et
    Herkes kendi ülkesinde yaşasin. Kimse kendi ülkesinde taciz eden,uyuşturucu kullanan,yamyam gibi adamlar görmek istemez
    Cevapla
  • Suat 1 hafta önce Şikayet Et
    Adamlara yardimci olun arkadas .acin sınırları avrupa ugrassin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile Hizbullah'tan peş peşe açıklamalar: Karşılıklı saldırılar sürüyor!
Rüşvet alıp uyuşturucu partileri düzenleyen hakime ve suç ortağı savcı meslekten atıldı