İran'da cumhurbaşkanı adaylarının canlı yayınında Türkiye tartışması

Reisi'nin ölümü sonrası İran'da cumhurbaşkanlığı için yarışan 6 aday, televizyonda münazaraya çıktı. Rejim yanlısı Zakani'yle, reformistlerin adayı Pezeşkiyan arasında yaşanan "Türkiye'deki enflasyon" tartışması, geceye damgasını vurdu.

GİRİŞ 19.06.2024 08:42 GÜNCELLEME 19.06.2024 09:43
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

İbrahim Reisi'nin geçen ay helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından hızlıca erkem seçim sürecine giren İran'da adaylar, önceki akşam düzenlenen münazarada karşı karşıya geldi.

Muhafazakar (rejim yanlısı) adaylar Muhammed Bakır Kalibaf, Said Celili, Emir Hüseyin Kadızadehaşimi ve Ali Rıza Zakani, ılımlı muhafazakar Mustafa Purmuhammedi ve reformistlerin tek adayı Mesud Pezeşkiyan'ın devlet televizyonunda yayınlanan ekonomi konulu ilk tur münazarasında, dünya ile ilişkiler ve yaptırım sorunları tartışıldı.

Münazaranın bir bölümünde Pezeşkiyan ve Zakani arasında Türkiye tartışması yaşandı.

Zakani, İran ekonomisine ilişkin görüşlerini savunmak için Türkiye'deki enflasyonu örnek vererek, "Türkiye, dünya ile etkileşim kurduğu halde başarısız oldu." dedi.

Pezeşkiyan cevap olarak, "Lütfen gidin ve bu kadar enflasyona rağmen orada yolları, mağazaları, ihracatı görün. Bir de İran'ın yollarına bakın. Devrimden önce Türkiye'den İran'ın yollarına gıpta ile bakılırdı. Şimdi yüzlerce kilometre yol ve 70-80 tünel yaptılar. Biz 4 tünel yapınca övünüyoruz. Geri kaldık." dedi.

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimi 28 Haziran'da gerçekleştirilecek.

Üstteki isimler soldan sağa sırasıyla Muhammed Bakır Kalibaf, Ali Rıza Zakani, Mustafa Purmuhammedi; Alttaki isimler solda sağa sırasıyla Said Celili , mir Hüseyin Kadızadehaşimi ve Mesud Pezeşkiyan / FOTOĞRAF: AFP

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 94
  • Qwerty 1 hafta önce Şikayet Et
    Demekki bizi takip ediyorlar Temelimizde imparatorluk var kesinlikle
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    Fransa'da sürgünde hükümeti kuran ve Fransız uçağı ile İran'a getirilip ilk cuma namazını kara gözlüklü ABD ve MOSSAD ajanları eşliğinde namaz kılan Humeyni'den beriiii "ABD ve İRAN birbirine el altından sebepler" üretiyorr. 28 ABD Üssüne saldırdırmışlarr ve hiç ABD askeri ölmedii ?
    Cevapla
  • misafir 12 1 hafta önce Şikayet Et
    öldürdükleri sünnî müslümanların hesabinı versinler
    Cevapla
  • Koşun ! Gelin ! 1 hafta önce Şikayet Et
    Gelin Türkiye'ye de görün, milyoner ve milyarderlerden alınmayan verginin, bir aylığıyla ev kirasını bile ödeyemeyen insanlardan nasıl ciğerlerinin söküle söküle alındığını
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sen kimsin ya. Türkiye ile kendini mukayese ediyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in uykularını kaçıracak uyarı: Yok edici bir savaş başlar
Üç ülkeden İsrail duyurusu! 'Uyarıyoruz' deyip tüm ülkelere çağrı yaptılar...