Hizbullah'tan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne "İsrail" uyarısı

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a olası bir topyekûn GKRY havalimanı ve askeri üslerini kullanacağı yönünde istihbarat elde ettiklerini, böylesi bir durumda GKRY'yi savaşın bir parçası kabul edip bu şekilde tutum sergileyecekleri söyledi.

GİRİŞ 19.06.2024 20:12 GÜNCELLEME 20.06.2024 10:53
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Nasrallah, İsrail ordusunun 11 Haziran'da Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında öldürülen Talib Sami Abdullah için düzenlenen anma törenine video-konferans aracılığıyla katılarak açıklamalarda bulundu.

İsrail devletinin kuruluşu olan 1948'den bu yana ilk defa İsrail'in kuzeyindeki İsraillilerin bölgelerini terk etmek zorunda kaldığını ve İsrail'in orada güvenlik kemeri inşa etmek zorunda kaldığını belirten Nasrallah, Lübnan cephesinin en açık kanıtlarından birisinin İsrailli liderler ve yerleşimlerden duydukları isyan çığlıkları olduğunu söyledi.

"GKRY'Yİ SAVAŞIN BİR PARÇASI KABUL EDECEĞİZ VE BUNA GÖRE TUTUM SERGİLEYECEĞİZ"

İsrail'in GKRY'de sürekli askeri tatbikat yaptığını ifade eden Nasrallah, Lübnan'a yönelik olası bir saldırıda GKRY'ye ait havalimanı ve askeri üssleri kullanacağı yönünde istihbarat ve duyumlar aldıklarını söyledi.

Nasrallah, GKRY'nin Lübnan'a saldırı için İsrail'e üslerini açması halinde Hizbullah'ın "GKRY"yi savaşın bir parçası kabul edeceği ve buna göre tutum sergileyeceği tehdidinde bulundu.

İSRAİL'İN KUZEYİNE SALDIRI PLANI MASADA

Hizbullah'ın savaş niyeti olmamasına rağmen İsrail'in korkudan dolayı kuzeydeki kuvvetlerini güçlendirmeye devam ettiğini aktaran Nasrallah, bunun da İsrail ordusu açısından Gazze'deki cepheyi etkilediğini kaydetti.

İsrail'in sınır hattından gerilimi yükseltmesi durumuna da değinen Nasrallah, "Lübnan'a dayatılabilecek herhangi bir savaş halinde Celile'ye (İsrail'in kuzey bölgeleri) saldırı olasılığı mevcut ." dedi.

Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyindeki sınır hattında yer alan askeri mevziilerine aralıksız bir şekilde saldırılar düzenlediğini söyleyen Nasrallah, "Mevziiler boş değil ve halen içerisinde askerler var" dedi.

YENİ SİLAHLAR ELDE ETTİK

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, bu süreçte ellerine yeni silahların geçtiğini ve daha önce çatışma alanlarında bunu kullanmadıklarını ancak aşamalı bir şekilde söz konusu silahı kullanmaya başlayacaklarını söyledi.

Yeni silahların türü ve nasıl temin ettiklerine dair detay vermeyen Nasrallah, Lübnan'da bazı insansız hava aracı ve füzelerin de imalatına başladıkları bilgisini de verdi.

Hizbullah'ın mensup sayısı hakkında daha önce 100 bin rakamını verdiğini hatırlatan Nasrallah, bu rakamı şu anda çoktan geçtiklerini ancak topyekûn savaş koşullarında bile bu kadar insan gücüne ihtiyaçlarının olmadığını aktardı.

Nasrallah, Suriye, Irak, Yemen, İran ve diğer ülkelerinden saflarında savaşmak isteyen müttefiklerinin kendileriyle irtibata geçtiğini ancak onlara yeterli insan güçlerinin olduğunu ilettiklerini söyledi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 102
  • Ali Rıza Bakıri 2 ay önce Şikayet Et
    Hizbüşşeytan, Güney Kıbrıs'ı sözde tehdit etmiş. Duy da inanma. Bir çakıl taşı bile atamaz Güney Kıbrıs'a. Yeni bir oyun, dalavere, danışıklı dövüş tezgahlanıyor. Gazze'nin gündemden düşürülmesi, Kıbrıs-Mısır arasındaki zengin doğalgaz bölgesine Türkiye'nin yaklaşmasını engellemek için İsrail ve ABD'nin Güney Kıbrıs'a yerleşmesi.
    Cevapla
  • Hüssein Cemşid 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in değirmenine su taşıyan münafık İran'ın finosu havlamış. Yine yeni bir sinsilik peşinde. anca havlar. gavur İsrail'in parçalanması isteniyorsa, öncelikle kayıkçısı İran ve kuyruklarının paramparça edilmesi elzemdir. İran parçalanmadan. İsrail parçalanmaz.
    Cevapla
  • Türkiye 2 ay önce Şikayet Et
    Biz kibris adasi tümünü alalım orada ne kadar yahudi varsa denize gömelim.
    Cevapla
  • Veysel....... 2 ay önce Şikayet Et
    Olası büyük bir savaşta AB , ABD ve NATO İsrail'den yana olacaktır , burada Türkiye'nin tutumu ne olacaktır.
    Cevapla
  • Yaw Veysel.. 2 ay önce Şikayet Et
    Böyle şeylere kafayı fazla takma, hava zaten sıcak motoru yorma..
    Cevapla
  • koray derik 2 ay önce Şikayet Et
    Nasrallah orjinal açıklamasında güney kıbrıs diyor mu ? demiyor. kıbrıs cumhuriyetini kast ediyor. esasen problem ümmetin ısrarla kıbrısta rum tezini desteklemesinden kaynaklanıyor. ümmet kıbrısta ve doğu akdenizde türk tezini desteklese idi filistin meseleside kendiliğinden çözülecekti. filistinde akan kandan kıbrısta rum tezini savunan müslümanlar sorumludur !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
ABD Kongresinde Netanyahu'yu ayakta alkışlayanların ne kadar para aldıkları ortaya çıktı