Rusya'dan nükleer silah ve Türkiye açıklaması! ABD, Avrupa ve NATO'ya tehdit gibi uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Avrupa ülkelerine ABD'ye ait nükleer silahların Avrupa kıtasından çıkarılması konusunda uyarı yaptı. Zaharova, ABD'nin Kore Yarımadası'nı Orta Doğu'ya çevirmek istediğini söyledi.

GİRİŞ 19.06.2024 22:44 GÜNCELLEME 20.06.2024 09:21
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Kore Yarımadası'nda "kaos yaratmayı, bölgeyi Orta Doğu’ya dönüştürmeyi hedeflediğini" söyledi.

Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya'dan nükleer silah ve Türkiye açıklaması! ABD, Avrupa ve NATO'ya tehdit gibi uyarı

RUSYA'DAN NÜKLEER SİLAH UYARISI

ABD’nin Kore Yarımadası’na yönelik siyasetini değerlendiren Zaharova, ABD ile Güney Kore’nin nükleer silahlarla ilgili ortak planlama yaptığını belirtti.

Zaharova, "Bu, yalnızca Kuzey Kore'den gelen tehditlere karşı koymakla sınırlı değil, Rusya ile Çin’in stratejik açıdan önlenmesini de amaçlıyor. Nükleer silahın kullanımıyla jeopolitik silahlı çatışma senaryoları üzerinde çalışılması durumu daha gerginleştiriyor, barış ve istikrarı baltalıyor, bölgeyi nükleer felakete sürüklüyor." dedi.

Rusya'dan nükleer silah ve Türkiye açıklaması! ABD, Avrupa ve NATO'ya tehdit gibi uyarı

'ABD KORE'DE KAOS YARATMAYI, BÖLGEYİ ORTA DOĞU'YA DÖNÜŞTÜRMEYİ HEDEFLİYOR'

ABD’nin Kore Yarımadası’na yönelik saldırgan siyaset izlediğini belirten Zaharova, "ABD bölgede durumu baltalamayı, kaos yaratmayı, bölgeyi Orta Doğu’ya dönüştürmeyi hedefliyor." ifadesini kullandı.

Zaharova, ABD’nin bu amaç doğrultusunda Japonya’yı da kullandığını söyleyerek, "ABD, Güney Kore ve Japonya, Rusya’nın uzak doğudaki sınırlarına yönelik herhangi bir tehdide yeterli müdahale tedbirleriyle karşılaşacağını bilmeli." diye konuştu.

AVRUPA'YA NATO VE ABD ÜLTİMATOMU

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in "NATO ülkelerinin nükleer silah başlığının kullanıma hazırlığı ile ilgili istişarelere başladığı" yönündeki açıklamasını değerlendiren Zaharova, bunun Avrupa’nın güvenliği için tehdit yarattığını vurguladı.

Rusya'dan nükleer silah ve Türkiye açıklaması! ABD, Avrupa ve NATO'ya tehdit gibi uyarı

Zaharova, "Bu konudaki taleplerimiz değişmedi. Bunların arasında tüm Amerikan nükleer silahlarının Avrupa'dan çıkarılması ve bu silahların konuşlandırılmasına yönelik altyapının ortadan kaldırılması yer alıyor." ifadelerini kullandı.

'FRANSA, GÜNEY KAFKASYA'DA YENİ BİR SİLAHLI ÇATIŞMAYI KIŞKIRTIYOR'

Fransa ve Ermenistan arasında askeri teknik alanında işbirliği anlaşması imzalanmasını da değerlendiren Zaharova, "Paris, Güney Kafkasya'da yeni bir silahlı çatışmayı kışkırtıyor. Paris, ülkeler içindeki veya ülkeler arasındaki anlaşmazlıkları yalnızca kendi fırsatçı hedeflerine ulaşmak için bir araç olarak kullanmaya çalışıyor." dedi.

'TÜRKİYE İLE HER SEVİYEDE ETKİLEŞİMİ SÜRDÜRÜYORUZ'

Türk istihbaratının Rusya’ya bilgi vererek Moskova’da bir terör saldırısını önleme konusunda yardımcı olduğu yönündeki haberlerle ilgili soruyu yanıtlayan Zaharova, bu konuyu ancak Rus özel servisinin yorumlayabileceğini söyledi.

Rusya'dan nükleer silah ve Türkiye açıklaması! ABD, Avrupa ve NATO'ya tehdit gibi uyarı

Sözcü Zaharova, Türkiye ile her seviyede etkileşimi sürdürdüklerini ve gündemdeki tüm konuları istişare ettiklerini dile getirdi.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • Recep oto 3 ay önce Şikayet Et
    Ermenistan Fransa yi yanına almakla Rusya ya sirtini döndü ve dost olmadığını gösterdi Bölgede Azerbaycan ve Türkiye nin eli dahada güçlendi Fransa silahı satar sonra ortada bırakır
    Cevapla
  • Düş 3 ay önce Şikayet Et
    Putinin ne yazıkki dar görüşlü olması kafkaslarda fransanın ortalığı karıştırmasına sebep veriyor. Ermenistan başta Fransa olmak üzere batının kucağında. Ermenistan yakın zamanda bölgenin israili olacak. putin suriyede iranın gazına gelip Turkiyenin karşısına çıkmasaydı buralarda abd şimdiki gibi rahat hareket edemeyecekti. İki tane kıçı kırık üsse tav oldu rusya.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye gereğini yapar. Eminim...Dış politikamız güven veriyor.
    Cevapla
  • Hüseyin Koçak 3 ay önce Şikayet Et
    Olacak olur. Türk Tarihinin en büyük birkaç liderlerinden biri başımızda..Bugüne kadar 20 yıldanberi Dış Politikamız SUPER + SÜPER... Türk sınırlarını 3 Kıtada Osmanlı sınırlarının da Üstüne çıkardık , çevremiz gerektiginde kontrolümüz altinda. Kıbrıs , Libya , Akdeniz , Karadeniz ,Gûneydogu Gaz e Petrollerimize ÇOK GÜÇLÜ önceki ve yeni MSB larımız sayesinde , hakimiz. !!!
    Cevapla
  • İbrahim 3 ay önce Şikayet Et
    Sen Amerikan vatandaşı mısın
    Cevapla
  • Bilen Bilir. 3 ay önce Şikayet Et
    Eyy Rusya, Salla bi tane nükleer bombayı ingiltereye olsun bitsin, düşündüğün şeye bak, sallamazsan durduramazsın, sallada bak gör nasıl hiazaya geliyorlar, işin en başına atacan nükleri, olay basit.
    Cevapla
  • Yusufhamza 3 ay önce Şikayet Et
    Onlarda nükleer yokmu
    Cevapla
  • Hüseyin tigrak 3 ay önce Şikayet Et
    Karşı taraf ta daha çok nükleer bomba var nasıl atsın sıkar biraz
    Cevapla
  • Zart 3 ay önce Şikayet Et
    Bre cahil herif ötekiler armut mu toplayacak..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya Savunma Bakanlığı 'Kimseye acımak yok' diyerek saldırı anlarını paylaştı
Sıcaklık dibe vuruyor! Sıradan bir hava olayı değil! Uzmandan uyarı