AGİT’te Türkiye ve Yunanistan'dan ortak aday

Türkiye ve Yunanistan, Türkiye’nin eski BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu’nu AGİT Genel Sekreterliği’ne Yunan diplomat Telalian’ı ise AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin direktörlüğüne aday gösterdi.

GİRİŞ 20.06.2024 10:52 GÜNCELLEME 20.06.2024 11:23
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye-Yunanistan arasındaki normalleşme süreci devam ediyor. Bu kez iki ülke, Türkiye’nin eski BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu’nu AGİT Genel Sekreterliği’ne Yunan diplomat Telalian’ı ise AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin direktörlüğüne aday gösterdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLARINDAN MEKTUP

İki ülke Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nda (AGİT) bir ilke imza attılar. Yunan medyasına göre, AGİT’in Avusturya’nın başkenti Viyana’daki merkezine Dışişleri Bakanları Hakan Fidan ile Yorgo Yerapetritis’in imzalarının bulunduğu bir mektup ulaştı. AGİT yetkilileri Türk ve Yunan dışişleri bakanlarının imzalarının bulunduğu ortak mektubu görünce hayli şaşırdılar.

MEKTUP NE DİYOR

Yunan medyası, adaylıklar için tanınan sürenin bitmesine sadece birkaç gün kala mayıs sonu gönderilen mektupta AGİT’teki son derece önemli iki görev için Türkiye ile Yunanistan’ın ortak adayları desteklediklerinin yazıldığı belirtildi.

Mektupta iki ülke eski bakan yardımcısı ve 4 Şubat 2023’e kadar Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nu AGİT Genel Sekreterliği’ne, eski Yunan Dışişleri Bakanlığı Hukuk Dairesi direktörü Mania Telalian’ı ise AGİT Demokratik Kurumlar ve İnsan Hakları Ofisi’nin (ODIHR) direktörlüğüne aday gösterdi. Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nun dışında 57 üyeli AGİT’in genel sekreterliği için 5 diğer aday daha bulunuyor.

KAYNAK: HÜRRİYET
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 20
  • Turcan 2 ay önce Şikayet Et
    Birinci Dünya Savaşı'nda zaten Osmanlı toprağı idi
    Cevapla
  • Nemçeli Osman 2 ay önce Şikayet Et
    Devletler arasında, ebedi düşmanlık olmaz, Devletler arasında ebedi dostluk da olmaz, menfaat ve çıkar neyi gerektiriyorsa o olur.
    Cevapla
  • 2247 2 ay önce Şikayet Et
    biz güçlü olursak herkes bize dost olur güçlü ülke Türkiye iç düşmana dikkat
    Cevapla
  • YY 1907 2 ay önce Şikayet Et
    BAŞKOMUTAN Sonra Ülkenizin Yeni Cumhurbaşkanı Ve Lideri Yolun Açık Şansın Bol Olsun Hakan Fidan
    Cevapla
  • Alibey 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlara güven olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?