Rutte'nin önü açıldı: NATO Genel Sekreteri olmaya çok yakın

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in, "NATO Genel Sekreterliği" için adaylıktan çekildiği ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceği açıklandı. Böylelikle Rutte, NATO Genel Sekreterliği için tek aday olarak kaldı.

Rutte'nin önü açıldı: NATO Genel Sekreteri olmaya çok yakın
Rutte'nin önü açıldı: NATO Genel Sekreteri olmaya çok yakın
GİRİŞ 20.06.2024 18:27 GÜNCELLEME 21.06.2024 10:19
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in görev süresinin 10 yılın ardından 1 Ekim'de sona ermesi planlanırken, yerine gelecek isim de merak konusuydu.

NATO Genel Sekreterliği'ne aday olan Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in, adaylıktan çekildiği açıklandı. Romanya Yüksek Savunma Konseyi'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Iohannis, NATO Genel Sekreterliği adaylığından çekildiğini geçtiğimiz haftanın sonunda NATO müttefiklerini bildirdi." denildi. Konsey, NATO Genel Sekreterliği için Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi destekleyeceğini belirtti.

ADAY İSİM, 32 ÜYE ÜLKENİN DE OYUNU ALMAK ZORUNDA

NATO'da "Genel Sekreter", oy çokluğuyla değil oy birliğiyle seçiliyor. "NATO Genel Sekreteri" olabilmek için NATO üyesi tüm ülkelerin oyunu almak gerekiyor.

DESTEK İÇİN TÜRKİYE'YE GELMİŞTİ

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, destek turu kapsamında yaptığı ülke ziyaretlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la 26 Nisan'da İstanbul'da görüşmüştü. Bu görüşmeden hemen sonra 29 Nisan'da Türkiye, NATO Genel Sekreterliği için aday olan Rutte'yi desteklediğini ittifak üyelerine bildirmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 53
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Nato avrupanin güvenliği abd nin güvenliği icin asker mühimmat patriot getirdi nato ülkesi olmayan Ukraine bile Patriot geldi Türkiye nin güvenliği nato nun umrunda degil sayin rutte veto edilmeli nato nun cani cehenneme incirlik kürecik kapatilmali
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Liderliğe , Yakışan var , Yakışmayan var , NATO , ABD güdümündedir , NATO Genel Sekreterliğine , ABD ile samimi ilişkisi olan , eğitim seviyesi yüksek Kuzey Avrupa Politikacıları yakışıyor .
    Cevapla
  • Trabzonlu 2 ay önce Şikayet Et
    Mark Rutte, zamanında bizim bakanımızı hollandada yerin dibine sokmadı mı? ne oldu unuttuk mu?
    Cevapla
  • Alaskamkuzey 2 ay önce Şikayet Et
    yapmadığı kalmadı bizlere destek yok. Natalie neye yarıyor. boş beleş bir yer
    Cevapla
  • Fehmi 2 ay önce Şikayet Et
    Bunca yıldır kaç tane Türk bu görevi yaptı hiç peki neden bizden yönetici istemiyorlar sadece onlar için savaşacak asker istiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı