Putin'den Ukrayna'ya İstanbul teklifi: Şartlarım sonsuza kadar geçerli değil

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Rusya, Ukrayna tarafıyla diyaloğu İstanbul ve Minsk temelinde sürdürmeye hazır." dedi. Putin ayrıca, geçen hafta savaşı bitirmek için açıkladığı şartların sonsuza kadar geçerli olmadığı konusunda da uyardı.

GİRİŞ 20.06.2024 19:53 GÜNCELLEME 21.06.2024 09:50
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya bir kez daha teklifte bulundu. Daha önce İstanbul'da yapılan ve yarıda kalan barış görüşmelerine dönme niyetini tekrardan ortaya koyan Putin, bugün yaptığı açıklamada, "Rusya hiçbir zaman müzakereleri reddetmedi. 2022'de İstanbul'da varılan anlaşmalar Ukrayna tarafından da kabul edilebilir anlaşmalardı. Bu nedenle Ukrayna tarafıyla diyaloğu İstanbul ve Minsk temelinde sürdürmeye hazırız. Görüşmeler istenirse yarın bile başlayabilir. Rusya'nın önerileri zaten masada." ifadesini kullandı.

Putin, Vietnam'ın başkenti Hanoi'de gazetecilerin sorularını cevapladı.

Rusya cephesi, daha önce yaptığı açıklamalarda da İstanbul'daki barış görüşmelerinin Batı tarafından baltalandığını, Ukrayna'nın Batı'nın oyununa geldiğini belirtmişti.

Putin: Ukrayna'yla İstanbul'da her konuda anlaşmıştık; Batı'nın oyununa geldilerPutin: Ukrayna'yla İstanbul'da her konuda anlaşmıştık; Batı'nın oyununa geldiler

Putin'den Ukrayna'ya dikkati çeken İstanbul teklifiPutin'den Ukrayna'ya dikkati çeken İstanbul teklifi

UKRAYNA VE BATI'YA REST: ŞARTLARIM SONSUZA KADAR GEÇERLİ DEĞİL

Geçen hafta Ukrayna'ya önerdiği barış şartlarına da değinen Putin, Rusya'nın her zaman müzakereye açık olduğunu, Kiev ve Batılı destekçilerinin ise hem Minsk sürecini hem de İstanbul görüşmelerini sabote ettiğini söyledi. Putin, açıkladığı şartların sonsuza kadar geçerli olmadığı konusunda uyarıda bulunarak, "Şartlarımız sahadaki duruma göre değişecek." dedi.

24 yıl aradan sonra Kuzey Kore'ye giden Putin, ardından Vietnam'a geçti. Rus lider, bu açıklamaları da Vietnam'ın başkenti Hanoi'de yaptı.

Putin'den Ukrayna'ya barış teklifi! Şartlarını açıkladıPutin'den Ukrayna'ya barış teklifi! Şartlarını açıkladı

Ukrayna'daki savaşta son durumu gösteren harita

PUTİN'İN TEKLİFİ NEYDİ?

Putin geçtiğimiz günlerde, Ukrayna'nın askeri birliklerini Donetsk, Luhansk, Herson ve Zaporijya'dan çekmesi ve NATO'ya katılma isteğinden vazgeçmesi halinde müzakerelere başlayabileceklerini söylemişti. Kiev yönetimi bu teklifi "saçmalık" olarak nitelendirerek, "Putin'in kendisini barış elçisi gibi göstermesi ve kendi başlattığı savaşı bitirmek için seçenekler sunması saçmalık. Putin'in ültimatomları, Moskova tarafından daha önce de seslendirildi ve bu açıklamalarda da yeni bir şey yok." açıklamasında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • Vatan 1 hafta önce Şikayet Et
    Tarihten bu güne kadar ezeli düşmanlarımız, rusya ,batı,abd olmuştur.hepside İslam düşmanları ve birbirlerinin dostlarıdırlar.güvenilmez.uyanık olmamız lazım.Allah'ın ipine sımsıkı sarılmamız ve çalışıp savunmamızi güçlendirip, tedbirli olmamız lazım.
    Cevapla
  • Toptancı oduncu 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudiler ve Mekkeli müşrikler de hiçbir zaman Müslümanların dostu olmadı ama Peygamberimiz yeri geldikçe hepsiyle de anlaşmalar yapıp ortak gibi davrandı, müslümanın odun kafalı olmayıp koşulları doğru değerlendirip koşullara göre hareket etmesi gerekir
    Cevapla
  • ..... 1 hafta önce Şikayet Et
    Ukrayna halkının yerinde olsam; Fitneci ,siyonist yahudi yöneticilerine resti çeker ,zaten kardeş halk ve aynı dine mensup oldukları Rusya ya tabi olurum. Tıpkı Kanuni zamanında kuzey afrika ülkelerinin Osmanlıya tabi olması gibi.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    Başįnı almanlarin çektigi AB,ülkeleri almanyanin köpekleri ! Rusyaya karşı ABD leriyle beraber,kötü ve sert politika izliyorlar,unutmamız gereken...bir gün hava degişimi gibi,degişip rusya ile dost olurlar,Rusya 144 milyon nüfusu ile degerli bir pazar ve ham maddesi çok olan bir ülke.Eee, o zaman türkiyenin durumu ne olacak.Herkezin okudugu gibi!Rusya bir avrupa devleti,sanat ve kültürü
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahu bu AB,nin para babası Almanlarin ve ABD,nin arzu ettikleri şey ne? 2. BIR YAHUDI DEVLETI UKRAYNADA KURMA peşindeler mi ?
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya 10 a yakin islam ulkesini işgal etmiş durumda.umarim dagir,sonu olur..
    Cevapla
  • Saman nezlesi 1 hafta önce Şikayet Et
    Bugünkü varlığına ABD'nin AB'nin karşısındaki Rus gücüne borçlusun guc dengesi dağıldığı an İşgalci Güçler karşısında duracak kimse kalmaz senin ülkeni de yeryüzünden silerler Bu arada Osmanlı'ya İşgalci diyen kafasız Osmanlı kimsenin dilini dinini kültürünü değiştirmedi kimseye dokunmadı batılılar ya da Araplar gibi bütün Afrika'ya kendi dilini konuşturmadı, sömürmedi.
    Cevapla
  • Saman 1 hafta önce Şikayet Et
    Tam bütün Müslümanlarla arasını düzeltmişken yerine daha zalimi gelecek diye böyle ahmakça dua mı etmek lazım Eskiden olsa Tamam ama şu anda Müslümanlara en çok destek olan müttefik olan ve ABD'nin silip süpürmesini engelleyen tek güç, güç dengesi var olmalı ki hayatta kalabilesin
    Cevapla
  • Gergerli 1 hafta önce Şikayet Et
    Seninde sonun olur. 10 islam ülkesi ??? Hepsi bağımsız. Osmanlıda işgal etti zamanında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesindeki havuzda 25’in üzerinde sarı benekli Anadolu semenderi buldu
Gözler 3 Temmuz tarihine çevrildi: Memur maaşları ne kadar olacak?