Putin'den Rus silahları açıklaması: Kuzay Kore dahil diyerek açıkladı!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus silahlarını Kuzey Kore dahil dünyanın diğer bölgelerine sevk etme hakkını kendilerinde saklı tuttuklarını söyledi.

Putin'den Rus silahları açıklaması: Kuzay Kore dahil diyerek açıkladı!
Putin'den Rus silahları açıklaması: Kuzay Kore dahil diyerek açıkladı!
GİRİŞ 20.06.2024 20:20 GÜNCELLEME 20.06.2024 21:00
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus silahlarını Kuzey Kore dahil dünyanın diğer bölgelerine sevk etme hakkını kendilerinde saklı tuttuklarını söyledi.

PUTiN KUZEY KORE'DE

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'ye resmi ziyarette bulundu. Rus lider, 24 yıl aradan sonra Kuzey Kore'ye ilk ziyaretini gerçekleştirdi.

Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Putin'in Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaret sırasında Rusya ile Kuzey Kore arasında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalandı.

Ayrıca, Rusya ve Kuzey Kore hükümetleri arasında sağlık, tıp eğitimi ve bilim alanı ile ilgili ve Tumannaya Nehri'nde sınır otomobil yolu köprüsünün inşasına ilişkin anlaşma imzalandı.

Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, başkent Pyongyang'da görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Putin, ülkesinin Kuzey Kore ile ilişkilerinin güçlendirilmesine önem verdiklerini belirterek, "Ülkelerimiz, işbirliğinin daha da geliştirilmesinden yana. İşbirliğimiz, ekonomi kurumları, parlamentolar, güvenlik güçleri, dış politika kurumları ve kamu kuruluşları düzeyinde ve vatandaşlar arasında sürüyor." dedi.

Putin, Kuzey Kore ile ilişkilerinin ekonomi ve ticaret alanında da geliştiğini söyleyerek, "İkili ticaret hacmi geçen yıl 9 kat, bu yılın ilk 5 ayında da yüzde 54 arttı." ifadesini kullandı.

Kim ile yapıcı görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Putin, Rusya ile Kuzey Kore arasında kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması imzalandığına dikkati çekti. Putin, "Bu anlaşmada, uzun vadede Rusya-Kuzey Kore ilişkilerini derinleştirmek için geniş ölçekli hedefler yer alıyor. Bunlar, siyaset, ticaret, kültür ve insani yardım alanlarının yanı sıra güvenlik alanı için de geçerli." diye konuştu.

"ABD, KORE YARIMADASI'NDAKİ BARIŞ VE İSTİKRARI BALTALIYOR"

Batı'nın Kore Yarımadası'na yönelik siyasetini değerlendiren Putin, ABD'nin bölgede altyapısını güçlendirme yönünde adımlar attığını ve Güne Kore ile Japonya'nın katılımıyla çok sayıda askeri tatbikat düzenlediğini aktardı.

Putin, "Bu adımlar, yarımadadaki barış ve istikrarı baltalıyor, tüm Kuzeydoğu Asya ülkelerinin güvenliğine tehdit oluşturuyor. Durumun kötüleşmesinden Kuzey Kore'nin sorumlu tutulmasına yönelik girişimleri kesinlikle kabul edilemez. Pyongyang, savunma kabiliyetini güçlendirmek, ulusal güvenliği sağlamak ve egemenliğini korumak için gerekli önlemler alma hakkına sahip." şeklinde konuştu.

Rusya'nın ileride de Kore Yarımadası'nda silahlı çatışma tehditlerini ortadan kaldırma, ortak güvenlik ilkesine dayalı uzun vadeli barış ve istikrar mimarisini inşa etme yönünde siyasi diplomatik girişimlerde bulunmaya hazır olduğuna işaret eden Putin, "İmzaladığımız kapsamlı ortaklık anlaşması, taraflarından birine saldırı halinde karşılıklı yardımlaşmayı öngörüyor." dedi.

 

KAYNAK: TRT HABER, AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 11
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir.. Onlar sadece menfaatlar olunca bkrkeşrıer
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    PUTİN'e ELEŞTİRİ ; Madem İsrail'in "ipini koparmış boğa gibi sağa sola saldırmasından " şikayetçisin, S-400'le hava savunmasını sağladığın Suriye hava sahasını kullanan İsrail uçaklarının "Suriye ŞAM meydanı vs yerlerin" vurulmasında Suriye hava sahasını yol geçen hanı gibi neden açıyorsun..
    Cevapla
  • sami 2 ay önce Şikayet Et
    anlaşmıştık
    Cevapla
  • Sirk Canbazı 2 ay önce Şikayet Et
    Bu Dünyanın ekonomisi..... Her kez,Her kezle savaşsa Ganimetini verse bu şeytanın gözü doymaz. İşi Allah'a kalanların hariç.işi zor.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 ay önce Şikayet Et
    Kutuplarda 2-3 fok balığını yaşattık diye hava basıp, zifte buladıkları balıkçıl kuşunu "Saddam doğayı katletti" diye ABD/ CNN'de ABD halkına pompalayan, "bir damla petrolü bir bardak kandan değerli gören" tek dişi kalmış BATI Medeniyetinin çürümüşlüğü. Ebu Gureyb te ,Felluce de işkence / öldürülen Iraklıları üst üste koyup yanlarında PURO içerken poz veren zihniyet?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    amerika her yere silah satıyor kimse birsey demiyor Rusya da satabilir o kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi