Azerbaycan'da erken seçim gündemi

Azerbaycan'da genel seçimlerin iki ay öne alınması önerisi Mecliste kabul edildi.

Azerbaycan'da erken seçim gündemi
Azerbaycan'da erken seçim gündemi
GİRİŞ 21.06.2024 12:21 GÜNCELLEME 21.06.2024 12:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Milli Meclisinde "Parlamentoyu feshetmesi ve kasımda yapılması planlanan genel seçimlerin iki ay öne alınması" için Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e başvuruda bulunulması önerisi kabul edildi.

Milli Mecliste Yeni Azerbaycan Partisinin, ülkenin 11-22 Kasım'da Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29 Taraflar Konferansı'na (COP 29) ev sahipliği yapacak olması dolayısıyla "Parlamentonun feshedilmesi ve genel seçimlerin iki ay öne alınması" önerisi görüşüldü.

Görüşmelerde Yeni Azerbaycan Partisinin önerisi, diğer partiler ve bağımsız milletvekillerince de desteklendi ve "Meclisi feshetmesi ve genel seçimlerin öne alınması" için Cumhurbaşkanı Aliyev'e başvuruda bulunulması kararı alındı.

Azerbaycan'ın 'savaş' tepkisinden saatler sonra Erdoğan-Paşinyan arasında kritik görüşmeAzerbaycan'ın 'savaş' tepkisinden saatler sonra Erdoğan-Paşinyan arasında kritik görüşme

 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Fransa'nın Ermenistan'a Ceaser topçu sistemi satmasına sert tepki göstermişti.

Paşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdiPaşinyan'dan ezber bozan açıklamalar: Erivan yönünü NATO'ya çevirdi

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Azad Tebriz 2 ay önce Şikayet Et
    İran'ın işgali altındaki Güney Azerbaycan bölgesi ve Ermenistan'ın işgali altındaki Zengezur bölgesinin kurtarılarak Azerbaycan Respublikası topraklarına katılması elzemdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya