Alman ordusundan tarihi silah siparişi

Alman silah üreticisi Rheinmetall'den yapılan açıklamada, şirketin Alman ordusundan 8,5 milyar euro değerinde topçu mühimmatı siparişi aldığı belirtildi. Rheinmetall, bu siparişin, şirket tarihindeki en büyük sipariş olduğunu belirtti.

GİRİŞ 21.06.2024 14:00 GÜNCELLEME 21.06.2024 15:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna Savaşı, Avrupa'daki hükümetleri savunma harcamalarını artırmaya teşvik ederken Alman silah üreticisi Rheinmetall, 8,5 milyar euro'yla şirket tarihindeki en büyük siparişini aldığını duyurdu.

Alman silah üreticisi Rheinmetall'den yapılan açıklamada, "Yürürlükteki sözleşme önemli ölçüde genişletildi. Siparişin temel amacı, Bundeswehr (Alman ordusu) ve müttefiklerinin elindeki stokları yenilemek ve Ukrayna'ya savunma kampanyasında destek sağlamaktır." ifadesine yer verildi.

155 milimetrelik top mermilerinden kaç adet sipariş edildiği konusunda bilgi verilmezken teslimatın gelecek yıl başlamasının planlandığı kaydedildi.

Rheinmetall’in yatırımcı sunumuna göre, Avrupa'daki savaş ve Batı ülkelerinde artan savunma bütçeleri nedeniyle gelecek yıllarda daha da güçlü büyüme hedefleniyor.

Alman silah üreticisinin satışlarının 2026'ya kadar yıllık ortalama beşte bir oranında artması bekleniyor.

2026'da 13 milyar ila 14 milyar euro satış geliri ve yüzde 15'in üzerinde faaliyet karı hedeflenirken Rheinmetall, bu yıl için 7,4 ila 7,6 milyar euro gelir öngörüyor.

İsrail'e silah sağlayan şirket, başta tank olmak üzere uçaksavar, askeri mühimmat ve araç üretiyor. Şirket, Ukrayna'nın artan silah ve mühimmat talebine yetişebilmek için yeni üretim tesisleri kuruyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi sermayesi,cemaati ve onların müridi beslemesi gayrimüslim haçlı zihniyeti iyi polis kötü policilik oynarken olan çocuk,bebek demeden katledilen masum insanlara oluyor.Mülkün sahibi Allah olup Islamiyetde sınır olmayıp bütün cihan insan için vatandır.Olay sen ağa ben ağa inekleri kim sağa olayı.kulların bir hesabı varsa Allahında bir bildiği vardır tuzakları bozan en hayırlı Allah
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 ay önce Şikayet Et
    Büyük israil projesi israiloğullarının varolduğu sürece hayali bu proje için Abdülhamidi darbe ile devirttiler,binlerce yahudiyi kendileri katlettirip filistin topraklarına sürdürdüler,osmanlıyı yıkıp içinden etnik,dinsel milliyetçilik üzerinden tapu dağıtıp fason devletçik çıkardılar sahte kurtarış üzerinden valileri kamalı tayin ettiler sıra yarım bıraktıkları işi tamamlamnin zamani
    Cevapla
  • kasımpaşalı 3 ay önce Şikayet Et
    top tüfek filan kurtarmaz sizi hitlerin çocukları,savaşmak için yürek lazım,oda almanyada asla olmayan şey korkak millet,anca uzaklardan naraa atarlar..
    Cevapla
  • Kul insan 3 ay önce Şikayet Et
    Amerika İsrail İngiltere Avrupa çöküyor ve çökerken kuduz köpekler oldular. Bu imansızlar asker topluyor toplu halde İslam'a Müslümanlara karşı savaşıyorlar savaşın şiddeti artacak gibi görünüyor çünkü Yahudilerden bunlara aşırı derecede çıkarcılık menfaat perest sapık inanç bulaştı. Kısacası para ticaret canlarından daha önemli. Yahudi Hitler Yahudileri öldürdü çıkarları için. Uyan!
    Cevapla
  • Das 3 ay önce Şikayet Et
    100 tanede yeni Leopard tanki siparişi verildi ucaklar geldi alman ordusu savaşa hazir durumda şirket ler silah üretiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den 'emeklilik sistemi' açıklaması! Maaş farkı olacak mı?
Sıcaklık dibe vuruyor! Sıradan bir hava olayı değil! Uzmandan uyarı