Kur'an-ı Kerim yaktığı iddia edilen adamı yakıp öldürdüler

Pakistan'da bir kişi, Kur'an-ı Kerim'i yaktığı iddiasıyla kalabalık tarafından önce karakoldan kaçırıldı ardından da sokak ortasında yakılarak öldürüldü.

Kur'an-ı Kerim yaktığı iddia edilen adamı yakıp öldürdüler
Kur'an-ı Kerim yaktığı iddia edilen adamı yakıp öldürdüler
GİRİŞ 21.06.2024 14:16 GÜNCELLEME 21.06.2024 14:26
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Pakistan'da 20 Haziran akşamı Kur'an-ı Kerim yaktığı öne sürülen bir adam, etrafta toplanan insanlar tarafından linç edilmek istendi. Araya polislerin girmesiyle kurtarılan adam, Hayber-Pahtunhva vilayetinin popüler turistik noktası olan Swat Bölgesi'ndeki Madyan kentindeki karakola götürüldü.

Swat Bölgesi'nde görevli bir polis yetkilisi, Kur'an-ı Kerim yakan şahsın bölge insanı olmadığını, turist olduğunu söyledi. Aynı polis yetkilisi, kızgın kalabalığı dağıtmak için güvenlik güçlerinin havaya uyarı ateşi açtığını ancak bunun kalabalığı daha çok kızdırdığını, sayısı polisten fazla olan kişilerin adamı karakoldan çekerek çıkardığını, sopalarla dövdükten sonra ateşe verdiğini belirtildi.

Bazı haber kaynakları, yakılarak öldürülen adamın Kur'an-ı Kerim yakmadığını suçsuz olduğunu ifade etti.

Dini değerlere hakaret Pakistan'da çok hassas bir konu; bu meselelerdeki suçlamalar kalabalıkların direkt şiddete başvurmasına yol açabiliyor. Mayıs ayında bir Hristiyan, Kur'an-ı Kerim yaktığı gerekçesiyle kalabalık tarafından linç edilmişti, Haziran ayında aldığı yaralar yüzünden hayatını kaybetmişti. Yine aynı bölgede Şubat 2023'te bir Müslüman da kutsal kitaba saygısızlık ettiği sebebiyle dövülerek öldürülmüştü.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 55
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    gerçek ten yaktıysa yakanları tebrik ederim fakat insanlari ceza vermeye iten o devletin yetersiz yasalarıdır devlet hemen idam etmelidir idam ülkemizde de çok ihtiyaçtır halkın vicdanını yaralayanı hemen idam etmek lazım ceza evine koymak ödüldür
    Cevapla
  • FSM 1453 5 gün önce Şikayet Et
    eger adam kitabimiza saygisizlik edip gercejten yaktiysa o adami yakanlara helal olsun..
    Cevapla
  • alpi 5 gün önce Şikayet Et
    cehaletle provokasyon birleşince akıl kaybolur. Akıl olmayan yerde şeriat olurmu?
    Cevapla
  • mehmet 5 gün önce Şikayet Et
    Yqvuz sen müslüman değilsin konuşma ! Dinimizi savunmak herkesin görevi israil niçin o ladar filistinliyi öldürüyor bir düşün
    Cevapla
  • mehmet 5 gün önce Şikayet Et
    Allah razı olsun böyle yakacaksın ki !! Bir daha kümse cüret edemiyecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EURO2024'te Türkiye çılgınlığı! Ev sahibi Almanya'yı kızdıran liste
Bolivya'daki darbe kalkışmasının arkasında hangi ülke var? İşte ilk işaretler