Putin'den üstü kapalı nükleer tehdit

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkelere yeni bir mesaj vererek, ““Stratejik caydırıcılığı garanti altına almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Putin'den üstü kapalı nükleer tehdit
Putin'den üstü kapalı nükleer tehdit
GİRİŞ 21.06.2024 18:09 GÜNCELLEME 21.06.2024 18:10
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda askeri akademi mezunlarıyla bir araya geldi. Putin konuşmasında, “Rusya sürekli olarak dünyada istikrarın sağlanmasını, adil, demokratik ve çok kutuplu bir dünya düzenini savunuyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya Dışişleri Bakanlığı yönetim kadrosuyla yaptığım toplantıda Avrasya'da eşit ve bölünmez güvenliğin oluşturulmasına yönelik vizyonumuzu özetledim. Bu önemli konuları hem Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ), Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve BRICS'teki meslektaşlarımızla hem de hem de diğer uluslararası kuruluşlarla, Avrupa Birliği ve NATO ülkeleriyle görüşmeye hazırız. Elbette onlar da buna hazır olduklarında” ifadelerini kullandı.

“NÜKLEER ÜÇLÜYÜ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

Putin, “Aynı zamanda bu zorlu uluslararası durumu, yeni zorlukların ve risklerin ortaya çıkmamasını dikkate alarak ileri teknolojilere ve bilime, etkili finansal ve ekonomik çözümlere dayanarak bir savunma politikası oluşturmaya ve Silahlı Kuvvetlerimizi kapsamlı bir şekilde geliştirmeye devam edeceğiz. Öncelikli olarak cephedeki birliklere (Ukrayna'daki Rus askerlerine) farklı tiplerde insansız hava araçları, zırhlı araçlar ve yüksek hassasiyetli silahlar, saldırı uçakları, düşman tespit ve karşı batarya sistemleri, kontrol ve iletişim sistemlerinin tedarikini artıracağız. Seri üretimine başlanan diğer modern, ileri teknoloji silah ve ekipmanlar üzerinde de çalışacağız” şeklinde konuştu.

Stratejik uçaklar, kıtalararası balistik füzeler ve denizaltılardan oluşan "nükleer üçlü"yü geliştireceklerini vurgulayan Putin, “Stratejik caydırıcılığı garanti altına almak ve dünyadaki güç dengesini korumak üzere nükleer üçlüyü daha da geliştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

"SAVAŞ YETENEKLERİNİ ARTIRACAĞIZ"

Putin, "Tabii ki silahlı kuvvetlerin tüm birimlerinin potansiyelini güçlendirecek, savaş yeteneklerini artıracağız. Benzersiz özellikler ve gelecek vaat eden modeller üzerinde çalışıyoruz. Birlik ve silahların komuta ve kontrol sistemlerini daha da geliştirmeyi, muharebe eğitiminin yoğunluğunu ve kalitesini artırmayı, dost devletlerin katılımı da dahil olmak üzere tatbikatlar ve eğitimler yürütmeyi amaçlıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 41
  • Sas 2 ay önce Şikayet Et
    Sayin putin her hafta nükleer tedit ediyor kimse takmiyor komik hale düştü artik istifa etmeli yeni seçim yapilmali bu saaten sonra putin li rusyayi kimse kabul etmez daha dünyaya barış gelmesi icin biden de putinde secimle gitmeli
    Cevapla
  • Yadırgan 2 ay önce Şikayet Et
    Ne malca bir yorum
    Cevapla
  • Memo 2 ay önce Şikayet Et
    Biden yönetmiyor ki gitse aynısı değilki. Putin daha yeni seçildi!!!
    Cevapla
  • Das 2 ay önce Şikayet Et
    Her ülke kendi nükleer silahini üretmeli bir ülkede nükleer silah yok ise güvenliği de yoktur buda geci devlet anlamina gelir bir saldirida yok olur Fransa irani nükleer silah la tehdit etti iran terör devleti kuyruğu nu kısıp büküldü
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Nükleer silahı bulunmayan hiç bir ülke gelecekte haritada olmayacak. Çünkü nükleer silahı bulunmayanlar hep hedef olacaklar, Türkiye dahil.
    Cevapla
  • Savo59 2 ay önce Şikayet Et
    İran'ın kendi nükleer yok mu zannediyorsun İran'ın Amerika'dan bile güçlü Nükleer silahları var
    Cevapla
  • Aslan 52 2 ay önce Şikayet Et
    vur Putin artık
    Cevapla
  • Abc 2 ay önce Şikayet Et
    Yav bırak bu işleri.at o zaman bak ne oluyor.
    Cevapla
  • Kanal 7 hastası 2 ay önce Şikayet Et
    Oynayın oynayın. Millet uyandı. Sen Londra'dan habersiz mısır bile patlatamazsın.Zelenski ile çiftetelli oynayın. Savaştığınıza inanalım mı. OYUN BİTTİ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz