ABD'de acil durum hattı arızası

ABD’nin Massachusetts eyaletinde meydana gelen sistem arızası nedeniyle 911 acil yardım hattına yaklaşık 3 saat boyunca erişim sağlanamadı. Nedeni henüz bilinmeyen geçici arızadan milyonlarca kişi etkilendi.

ABD'de acil durum hattı arızası
ABD'de acil durum hattı arızası
GİRİŞ 21.06.2024 17:55 GÜNCELLEME 21.06.2024 17:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’nin Massachusetts eyaletinde meydana gelen sistem arızası nedeniyle 911 acil yardım hattına geçici olarak erişim sağlanamadığı bildirildi.

Massachusetts Kamu Güvenliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü İletişim ve Politika Direktörü Elaine Driscoll konuyla ilgili yaptığı açıklamada, arızanın yerel saatle 13.00 sıralarında kolluk kuvvetlerince fark edildiğini ve milyonlarca kişinin 911 çağrı numarası aracılığıyla acil servislere erişim sağlayamadığını söyledi.

Yetkililer bölge sakinlerine yardıma ihtiyaç duymaları halinde yerel polis, itfaiye ve sağlık departmanlarıyla direk olarak iletişime geçme çağrısında bulunurken, arıza nedeniyle hastanelerin işleyişinde aksama yaşanmadığı belirtildi.

Massachusetts Eyalet Polisi’nden yapılan açıklamada ise arızanın 15.49 sıralarında giderildiği ifade edilerek vatandaşların polis, itfaiye ve acil sağlık servislerini 911 hattı üzerinden aramayı sürdürdüğü aktarıldı.

Geçtiğimiz nisan ayında ABD’nin Nebraska, Nevada, Güney Dakota ve Teksas eyaletlerinde 911 acil durum numarasına erişimde geçici kesintiler yaşanmıştı. Kısa süre sonra onarılan arızalar nedeniyle Federal İletişim Komisyonu soruşturma başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Özel biri 5 gün önce Şikayet Et
    Allah verede felaketler çıka ABD sever felaket bir ülke
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pedofili sapkını tuzağa düşürdüler! Tekme tokat dayak yedi
İsrail'den Hizbullah'a tehdit: Savaş durumunda...!