Kuzey Kore'den Güney Kore sınırına duvar

Yeni uydu görüntüleri, Kuzey Kore'nin Güney Kore sınırına yakın birden fazla yerde duvara benzeyen bölümler inşa ettiğini ortaya çıkardı.

GİRİŞ 22.06.2024 10:13 GÜNCELLEME 22.06.2024 11:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 yıl sonra Kuzey Kore'ye yaptığı ziyaret ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile imzaladığı savunma anlaşmasının yankıları sürerken, BBC Doğrulama Ekibi'nin yaptığı araştırma sonucunda Kuzey Kore'nin güney sınırına duvar benzeri yapılar inşa ettiği ortaya çıktı.

Uydu görüntülerinde Kuzey Kore'nin kontrol ettiği askerden arındırılmış bölgedeki arazinin temizlendiği ve sınırın 4 kilometrelik bölümündeki bazı bölgelere duvar benzeri yapılar inşa ettiği görülüyor.

Daha önce bölgede yüksek çözünürlüklü kayıt bulunmadığı için inşaatın ne zaman başladığı belirsiz. Fakat 8 Kasım 2023'te çekilen uydu görüntülerinde böyle bir inşa olmadığı görülüyor.

Uzmanlara göre bu, iki ülke arasındaki ateşkesin ihlaline yol açabilir. Güney Kore'nin başkenti Seul merkezli Asan Politika Çalışmaları Enstitüsünden askeri ve savunma uzmanı Dr. Uk Yang, "1990'larda Kuzey Kore, savaş çıkması halinde tankların ilerlemesini engellemek için tanksavar duvarları inşa etmişti ancak son zamanlarda Kuzey Kore 2-3 metre yüksekliğinde duvarlar örüyor ve bunlar tanksavar duvarlarına benzemiyor." dedi.

Bir diğer uydu görüntüsünde ise sınırda en az 3 duvarın inşa edildiği ve bunların toplam uzunluğunun 1 kilometre olduğu görülüyor.

ABD GEMİSİ GÜNEY KORE'DE

Öte yandan ABD'nin nükleer enerjiyle çalışan uçak gemisi Theodore Roosevelt (CVN 71), Japonya'nın katılımıyla gerçekleştirilecek üçlü ortak tatbikata katılmak üzere Güney Kore'nin Busan kentine geldi.

Japonya, ABD ve Güney Kore'nin savunma bakanları, ay başında Shangri-La Diyaloğu güvenlik zirvesinin oturum aralarında yapılan üçlü görüşmeler sırasında ortak tatbikatların başlatılmasına karar vermişti. Asya'da, Kuzey Kore'ye karşı üçlü ittifak mevcut.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 15
  • TC.Kılınç 5 gün önce Şikayet Et
    En büyük şeytan abd nin güney koredeki gemilerine bir kaç adet , o füzelerden sallasalar çok güzel olur...
    Cevapla
  • Hha 5 gün önce Şikayet Et
    Psikopat çağın hitleri
    Cevapla
  • Tual 5 gün önce Şikayet Et
    Almanyanın utanç duvarı gibi bu Kore'nin şimdiki hali
    Cevapla
  • Tual 5 gün önce Şikayet Et
    İran ırak geçmisi gibi ABD ve Rusya koreyemi gözlerini diktiler
    Cevapla
  • Hakk 5 gün önce Şikayet Et
    duvar füze için bir engel teşkil eder mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Estonya Cumhurbaşkanı Karis Türkiye'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ortak basın toplantısı
Milli Takım'ın kasası dolacak! İşte UEFA'dan alınacak para