Hamaney'den 6 cumhurbaşkanı adayına talimat

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, 28 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylardan, "düşmanları memnun edecek yorumlar yapmaktan kaçınmalarını" istedi.

Hamaney'den 6 cumhurbaşkanı adayına talimat
Hamaney'den 6 cumhurbaşkanı adayına talimat
GİRİŞ 22.06.2024 13:13 GÜNCELLEME 22.06.2024 13:13
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, devrimin ilk yıllarında İran Başyargıcı olarak görev yapan Ayetullah Muhammed Beheşti'nin ölüm yılı nedeniyle yargı yetkililerini kabul ettiği toplantıda konuştu.

Ülkede 28 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi adayların devlet televizyonunda yaptıkları münazaraların faydalı olduğunu söyleyen Hamaney, "Benim tavsiyem, adayların televizyonda yaptıkları bu tartışmalar ya da kamuoyu önünde yaptıkları açıklamalar, düşmanları sevindirmemelidir." dedi.

Hamaney, "Düşmanca sözler söylemeyin. Bu önemli bir nokta. Bazen ülkeyi, milleti, nizamı düşmanlaştıracak sözler ortaya atılabilir ve bu caiz değildir. Söylenen sözler vatan düşmanını, millet düşmanını, sistem düşmanını memnun etmeyen sözler olmalıdır." diye konuştu.

İran'da cumhurbaşkanı adaylarının canlı yayınında Türkiye tartışmasıİran'da cumhurbaşkanı adaylarının canlı yayınında Türkiye tartışması

ADAYLARIN TARTIŞMA YAŞADIĞI KONULAR

İran'da cumhurbaşkanı adayları arasında devlet televizyonunda canlı yayınlanan münazaralar yapılıyor. Üçüncüsü dün yayınlanan münazaralarda bazı adaylar dünya ile etkileşim eksikliği, ayrımcılık, internet yasakları ve zorunlu başörtüsü uygulamasını eleştirmişti.

Münazaralarda özellikle muhafazakar Tahran Belediye Başkanı Ali Rıza Zakani, reformistlerin tek adayı Mesud Pezeşkiyan ve Mustafa Purmuhammedi ile sert polemiklere girmişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 10
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    İçlerisinden birisi Türkiye bizi alt yapı yatırımları ile solladı dedi, bu hamaneyin çok zoruna gitti, düşmanı niye sevindiriyorsunuz dediği olay tam olarak bu......
    Cevapla
  • salih k 3 ay önce Şikayet Et
    tüm dünya liderlerinin basireti bir tarafa İmam Hamaneyin bir tarafa
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bizim mahalledeki Caminin İmamı, bu moruktan basiretlidir. Zira, kimselerin kuklası değil.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Emperyalistler tarafından 1979 yılında fetövari operasyonla Fransa'dan uçakla getirilerek belli şartlar altında koltuğa oturtulan İran rejiminde tek adamın sözü geçer. Gerisi garnitürdür. cumhurbaşkanı bakan milletvekili Hamaney'in aleyhinde birşey yapamaz, istemediği kişi aday dahi olamaz. Seçimler gösteriştir. Humeyni'in olduğu gibi, Hamaney'in de Ehl-i Sünnet ve Türk düşmanlığı vardır
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Düşman kim tabi ki Türkiye. Allah sizi kahretsin ey iran yönetimi
    Cevapla
  • qweerty 3 ay önce Şikayet Et
    Atanmış, seçileceklere fırça atıyor. Ne kadar demokratik!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail açıkladı, Hizbullah doğruladı: Hasan Nasrallah ve Ali Karaki öldü
ABD ve İran'dan peş peşe açıklamalar! Son dakika Nasrallah duyurusu: Katliam oyunun...