İsrail'den Gazze'de iki yeni katliam: 42 kişi vefat etti

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki katliamlarına devam ediyor. İsrail ordusunun, Gazze'nin doğusundaki Al Tuffah Mahallesine ve kentin batısındaki Al Shati kampına saldırması sonucu 42 Filistinli hayatını kaybetti.

GİRİŞ 22.06.2024 14:13 GÜNCELLEME 23.06.2024 10:22
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

İsrail'in Gazze Şeridi'nin doğusunda yer alan Al Tuffah Mahallesi'nde bir evi ve Gazze'nin batısındaki Al Shati kampını bombalaması sonucu en az 42 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Gazze'deki hükümetin Medyadan Sorumlu Müdürü Ismail Al-Thawabta, Al Jazeera'ye yaptığı açıklamada, Al Shati kampında 7 evin hedef alınması sonucu 24 Filistinlinin, Al Tuffah Mahallesi'nde 1 evin bombalanması neticesinde ise 18 Filistinlinin can verdiğini söyledi.

Al Shati kampına yapılan saldırıdan bir kare

İSRAİL VE HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Saldırıların ardından açıklama yapan Hamas, "Siyonist düşman, Gazze'deki savunmasız sivillere yönelik acımasız saldırılarına devam ediyor ve yeni katliamlar gerçekleştiriyor. İşgal ve onun Nazi liderleri, Filistin halkına yönelik ihlallerinin bedelini ödeyecek ve bu saldırılar Filistin'in iradesini kıramayacaktır." ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu ise, yaptığı açıklamada, Gazze kentinde söz konusu saldırıların yapıldığı bölgelerin "Hamas tarafından askeri amaçlarla kullanıldığını" iddia etti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 97
  • Engin 1 hafta önce Şikayet Et
    Hala bu canilerin ürününü alıp kulanan insanlara şaşırıyorum
    Cevapla
  • Doğrular 1 hafta önce Şikayet Et
    3 kişi öldü 9 kişi yaralandı diye bağıran zelenskiye gönderecen bu görüntüleri ,senin soyun yapıyor bunları diyecen.
    Cevapla
  • SARÌYER,LÌ 34,5 1 hafta önce Şikayet Et
    bitince ne yapcaklar
    Cevapla
  • Davulcu 1 hafta önce Şikayet Et
    Osmanlı neden yıkıldı... işte sebep bu siyonistlerin oyunları ile ! Netanyahu nun oğlu neden sözde kürdistanla ilgili haritalar paylaşa biliyor işte bu Osmanlı'nın yıkılmasından dolayı ... Yani Osmanlı'nın yıkılmasında dönmeler SEBATAYLAR masonlar hep başrolde imiş.... peki Türkiye ye bakıldığında ne olmuş dönmeler darbe yapmış üç kuruşa muhtaç edilmişiz
    Cevapla
  • Diyarbekir 1 hafta önce Şikayet Et
    YÜCE ALLAH'IN laneti siyonist İsrail zalimlerin üzerine olsun inşaALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa sandık başında! Tarihi seçim! Ülke yol ayrımında mı?
İsrail'in uykularını kaçıracak uyarı: Yok edici bir savaş başlar