Ünlü rapçiye verilen idam kararı bozuldu

İranlı rap şarkıcısı Tumac Salihi (Toomaj Salehi) hakkında Mahsa Amini gösterileriyle ilgili verilen idam kararı bozuldu. Salihi, yeniden yargılanacak.

GİRİŞ 22.06.2024 14:37 GÜNCELLEME 22.06.2024 17:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İran'da Eylül 2022'de başlayan ve yaklaşık 4 ay devam eden protesto gösterilerini organize etmekle suçlanarak idama mahkum edilen İranlı rap şarkıcısı Tumac Salihi hakkındaki idam kararı, Yüksek Mahkeme tarafından bozuldu.

Salihi'nin avukatı Emir Reisiyan, X sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamasında, müvekkili hakkında İsfahan Devrim Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının Yargıtay 39. Dairesi tarafından bozulduğunu belirtti. Davanın yeniden görüleceğini aktaran Reisiyan, "Yargıtay beklendiği gibi, telafisi mümkün olmayan bir adli hatadan kaçındı." ifadelerini kullandı.

İran'da Eylül 2022'de başlayan ve yaklaşık 4 ay devam eden gösterileri organize etmekle suçlanarak idama mahkum edilen ancak daha sonra cezası Yüksek Mahkeme tarafından hapse çevrilen İranlı rap şarkıcısı Salihi, idama mahkum edilmişti. Salihi'nin avukatı Emir Reisiyan 24 Nisan’da yaptığı açıklamada, İsfahan Devrim Mahkemesi'nin Yüksek Mahkemenin kararını uygulamadığını bildirmişti.

Rap şarkıcısı Salihi, Mahsa Amini'nin polis nezaretinde hayatını kaybetmesi sonrasında Eylül 2022'de başlayan ve yaklaşık 4 ay süren gösterilere katılmış ve eylemleri destekleyen açıklamalar yapmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Rıza 2 ay önce Şikayet Et
    Onlarin adaleti bizden daha çok en azından idam verebiliyorlar bizdeki ünlüler yargılanıyor bile
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    ünlü şarkıcı olunca iş değişiyor.vay dünya İran adalati
    Cevapla
  • Tekbir 2 ay önce Şikayet Et
    Önceki İran yargı başkanlarından birinin oğlu idam edildi sen neyden bahsediyorsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim