25 yıl sonra ortaya çıkan video: 11 Eylül'le ilgili Suudi Arabistan iddiası

Terör örgütü El Kaide'nin 11 Eylül 2001 saldırılarından 3 ay önce çekilmiş, FBI'ın "Suudi istihbarat ajanı" olarak nitelediği Omar al-Bayoumi'nin başkent Washington'ın çeşitli noktalarını kayda aldığı 25 yıllık video ortaya çıktı.

GİRİŞ 22.06.2024 17:23 GÜNCELLEME 22.06.2024 17:27
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

1999 yılında çekilen ve FBI himayesinde bulunan video, 11 Eylül kurbanlarının açtığı bir grup davası sonucunda kamu erişimine açıldı. Davacılar, Suudi Arabistan'ın 11 Eylül saldırılarında rol oynadığını savunuyor. Görüntü, CBS'e ulaştırıldı ve "60 Minutes" adlı programda gösterildi.

Videoda, "Omar al-Bayoumi" isimli kişinin, başkent Washington'da çeşitli noktaları görüntülediği ve ABD Kongresi'ne ev sahipliği yapan Kapitol Binası'nın giriş noktaları ve güvenlik düzenlemelerinden söz ettiği anlaşılıyor. Bayoumi, videonun bir noktasında "bir plandan" da söz ediyor.

Omar al-Bayoumi

11 Eylül'de Pennsylvania'da yolcuların teröristlere müdahalesi sonucu çakılan uçağın hedefinin Kapitol Binası olduğu düşünülüyor yıllardır.

Suudi Arabistan ise, saldırılarda herhangi bir rolü olduğunu reddediyor. Bayoumi de 11 Eylül'e destek vermediğini söylüyor.

Bu görüntü ilk kez, 11 Eylül saldırılarından günler sonra Birmingham'daki Aston Üniversitesi'nde doktora öğrencisi olan Bayoumi'nin dairesinde İngiliz polisleri tarafından bulunmuş.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 94
  • Halit 1 hafta önce Şikayet Et
    Sudi yönetimi hala uyanmadı yahodi ve hristiyan dostları onları para tazminat için tuzağa çekiyor el kaide dediler Afganistan ı yıllarca kan gölüne çevirdiler yalan çıktı ey Sudi yönetimi Filistin İslam aleminin ileri karakoludur acilen yardım edin yarın senin kapına dayandıkları zaman bağırman seni kurtarmiyacak çok geç olabilir Gazze'deki mücahitler e acil yardım edin ki kâfir sussun
    Cevapla
  • Ordulu 1 hafta önce Şikayet Et
    Yahudi zionistlere onlar halen dost görürler halbuki onlar dünya daki şeytanlar. Çakal amerikalar da bunları kendi gayesi için kulanıyorlar. Birgün o toplum da cöker.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD ye para lazim
    Cevapla
  • yasin 1 hafta önce Şikayet Et
    Saldırıyı abd yaptı afganistana girmek için
    Cevapla
  • Mehmet5860 1 hafta önce Şikayet Et
    11 Eylülü yahudiler yapmadıysa ben adam değilim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye ve Çin anlaştı! İşbirliği yapılacak
Çorum'da 2 polisin yaralandığı feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı