"Sırbistan, Ukrayna'ya silah sattı" iddiası

Rusya'nın tarihsel dostu Sırbistan'ın, iki yılı aşkın süredir Ukrayna'ya silah sattığı belirtildi. Vucic, Kiev'e doğrudan bir satış yapmadıklarını ancak silah tedarik ettikleri ülkelerin cephaneliği kime verdiklerini bilmediklerini söyledi.

GİRİŞ 23.06.2024 15:30 GÜNCELLEME 23.06.2024 16:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya ile tarihi bir yakınlığı olan Sırbistan'ın, Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana, toplam değeri yaklaşık 800 milyon euro olan cephane satışında bulunduğu iddia edildi. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, silah ihracatı rakamını doğrularken, Kiev'e doğrudan satış yapıldığı yönündeki haberlerin gerçek olmadığını söyledi. Vucic, cephanenin ABD, İspanya ve Çekya gibi müttefik ülkelere satıldığını ve bu ülkelerin daha sonra söz konusu cephaneyi ne yapacaklarına kendilerinin karar verdiğini dile getirdi. Vucic ayrıca, savaş süresinde Rusya ve Ukrayna'ya ihracat yapmadıklarını, savaş devam ettiği sürece de yapmayacaklarını dile getirdi.

VUCİC'İN RUSYA- UKRAYNA POLİTİKASI

Vucic, ikili bir yol izliyor; bir yandan ülkesinin Avrupa Birliği'ne (AB) üye olması için çaba sarf ediyor diğer yandan Çin ve Rusya ile iyi ilişkiler geliştiriyor.

Belgrad yönetimi, Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana Avrupa'nın Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara katılmadı. Vucic, ülkesinin bu tavrı ile ilgili yaptığı son açıklamada, "Bizim hem Kiev'de hem de Moskova'da dostlarımız var. Onlar bizim Slav kardeşlerimiz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Putini sırtından bıçaklayan bıçaklayana. Putin şu sırbistanıda yaz deftere. Ortalık karışınca sende onlara bir güzellik düşünürsün artık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Biden adaylıktan çekilirse kimler aday olacak? İsimler gelmeye başladı
Son viraja girildi! Memur ve emekli zam oranları: İşte konuşulan rakamlar...