Yunanistan’da orman yangını çıkaran 13 kişi gözaltına alındı

Yunanistan’ın İdra adasında yangın çıktı. Yetkililer, bölgedeki yangın için arama kurtarma çalışmaları başlattı. Bir yattan atılan havai fişeklerin yangına neden olduğu bildirildi

Yunanistan’da orman yangını çıkaran 13 kişi gözaltına alındı
Yunanistan’da orman yangını çıkaran 13 kişi gözaltına alındı
GİRİŞ 24.06.2024 10:01 GÜNCELLEME 24.06.2024 10:43

Yunanistan'da Cuma günü akşam saatlerinde Persefoni isimli bir yattan atılan havai fişek, adada orman yangınına sebep oldu. Çıkan yangın itfaiyeciler tarafından kontrol altına alınsa da korkunç kazanın bilançosu ağır oldu.

CEZALAR ARTTI AMA ...

Yunanistan geçtiğimiz yıl, hem kasıtlı hem de ihmalkarlık kaynaklı kundakçılık cezalarını önemli ölçüde arttırmıştı. Yeni yasalar 200.000 euroya kadar para cezası ve 20 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Yunanistan'daki yangınlar genellikle aşırı sıcaklar ve hızlı rüzgarlardan kaynaklansa da, kundakçılar hala problem teşkil ediyor.

'SAVCI HUZURUNA ÇIKACAKLAR'

Yunan İtfaiye Servisi’nden yapılan açıklamada, “21 Haziran akşam saatlerinde İdra adasının Bisti bölgesindeki bir ormanlık alanda çıkan yangından sorumlu oldukları gerekçesiyle 13 vatandaş 22 Haziran'da İtfaiye Teşkilatı Kundaklama Suçları Bölümü (D.A.E.E.) görevlileri tarafından gözaltına alındı. Söz konusu şahıslar Pire Ceza Savcısının huzuruna çıkarılacaktır” denildi.

Yunanistan’daki gönüllü itfaiyeciler, İdra’daki yangının bölgedeki yattan atılan havai fişekler sonucu çıktığını duyurdu.

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti