Almanya, İsrail askerlerinin Cenin'de yaralı Filistinliyi askeri araca bağlamasını kınadı

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Fischer, terörist İsrail askerlerinin işgal altındaki Bati Şeria'nın Cenin kentinde düzenledikleri baskın sırasında silahla yaraladıkları Filistinliyi askeri aracın kaputuna bağlama eylemini kınadı.

GİRİŞ 24.06.2024 18:13 GÜNCELLEME 24.06.2024 18:17
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Sebastian Fischer, Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, yaralı kişinin aracın kaputuna bağlanmasına ve yola devam edilmesine ilişkin görüntüleri "tahammül edilmesi zor" olarak nitelendirdi.

Bu davranışın İsrail ordusu için de kuralların ihlali anlamına geldiğinin not edildiğini belirten Fischer, Alman hükümetinin şimdi "(olayın) hızlı aydınlatılmasını, hızlı neticeler (alınmasını) ve sorumlular için gerekli sonuçları" beklediğini kaydetti.

Fischer, bu olayı açık şekilde kınayıp kınamadığına ilişkin soruya da "Görüntülerin 'tahammül edilmesi zor olduğunu' söylediğimde bu bir kınamadır." şeklinde cevap verdi.

- İsrail askerleri, yaralı Filistinliyi askeri araca bağlayıp "canlı kalkan" olarak kullanmıştı

Filistin resmi ajansı WAFA'ya konuşan Cenin Hastanesi Müdürü Visam Bekr, İsrail askerlerinin, Cenin'deki El-Cabiriyyat Mahallesi'nde bir eve düzenlediği baskında 3 gencin gerçek mermiyle vurularak yaralandığını belirterek, İsrail askerlerinin, yaralanan bu gençlerden birini askeri cipin kaput kısmına bağlayıp canlı kalkan olarak kullandığını ve gözaltına alarak ilk yardım ekiplerinin yaralı Filistinliye ulaşmasına engel olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 41
  • Ahmed 2 ay önce Şikayet Et
    yahudi cia talimatıyla yapılan kınama. Özellikle medeniyetsiz batının yüzyıllardır uyguladığı iyi polis kötü polis oyunu.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    bizde inandık
    Cevapla
  • Kurtuluş 2 ay önce Şikayet Et
    Kınadı da ne oldu silah ve muhimmat yardimina devam,kınamalar göstermelik olmasa itrail soykırima devam edemez
    Cevapla
  • Kahrol Almanya 2 ay önce Şikayet Et
    Ara sıra böyle kırıştırıyorlar. Her ülkede İsraile karşı bir hezimet duygusu var. Liderlerde bu hezimete kurtulmak için danışıklı dövüş yapıyorlar.
    Cevapla
  • Gurbetci 2 ay önce Şikayet Et
    Afd partisine oynuyorlar almanyada büyük proje afd bunu lütfen unutmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'