Amerikan ordusunun gizli silahı ilk kez görüntülendi

ABD'nin en gizli projelerinden olan Mantis Ray, ilk kez görüntülendi. Denizlerdeki savaşları baştan sona değiştirebilecek cihaz dünya basınında yankı uyandırdı.

Amerikan ordusunun gizli silahı ilk kez görüntülendi
Amerikan ordusunun gizli silahı ilk kez görüntülendi
GİRİŞ 25.06.2024 12:10 GÜNCELLEME 25.06.2024 13:31
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'nin en gizli projelerinden olan Mantis Ray, ilk kez görüntülendi. Denizlerdeki savaşları baştan sona değiştirebilecek cihaz dünya basınında yankı uyandırdı.

ABD geçtiğimiz ay deniz dibinde kış uykusuna yatabilen fütüristik su altı insansız drone'u için denizdeki ilk tam ölçekli testini tamamladı. Havacılık devi Northrop Grumman tarafından üretilen Manta Ray prototipi, ABD donanmasının çok daha uzun görevleri yerine getirebilecek yeni bir su altı drone sınıfı geliştirme projesinin bir parçası. Devasa otonom araç, gözetim veya yakıt ikmali gerektirmeden okyanusta 'çok uzun süreler boyunca' hareket edecek şekilde tasarlandı. Program yönetici Dr. Kyle Woerner, "Konuşlandırıldıktan sonra araç, suda hareket etmek için verimli, kaldırma kuvvetine dayalı süzülme özelliğini kullanıyor" dedi.

SAVUNMA ANALİSTLERİ: HEDEF RUS VE ÇİN DENİZALTILARI

Savunma analistleri, ABD donanmasının Rus ve Çin denizaltılarını bulmak için denizleri tarayacak uzun görevler yapabilen bir drone geliştirmek istediğini söylüyor. Dr Woerner, "Araç, çok çeşitli deniz görev setlerini mümkün kılmak için çeşitli boyut ve türlerde, çeşitli yük taşıma bölmeleri ile tasarlandı" dedi.

TEK ÜLKE ABD DEĞİL 

Ancak daha yeni ve daha iyi su altı drone'larının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapan tek ülke ABD değil. Rus donanması geçen yılın Ocak ayında, 185,2 km hıza ulaşabildiğini ileri sürdüğü torpido şeklindeki robotik mini denizaltı Poseidon drone'larından 30'unu bünyesine katmayı planladığını duyurdu.

Ukrayna aynı zamanda Rusya'nın Karadeniz filosuna karşı mücadelesinde insansız su altı araçlarının (UUV'ler) geliştirilmesinde de hızla ilerliyor.
Yanı sıra, Marichka adı verilen su altı intihar saldırısı drone'unun başarılı testinin görüntüleri de ortaya çıktı. Hem Rusya hem de Ukrayna UUV projeleri, silahlı olmaları sebebiyle Manta Ray'den farklılık gösteriyor.

İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

ABD ve İngiliz basınında çıkan haberlerde ise Mantis Ray'in ilk kez uzaydan çekilen fotoğraflar aracılığı ile görüntülendiği kayıtlara geçti. ABD ordusunun California'da bulunan Port Hueneme deniz üssünde tespit edilen Mantis Ray, Google Maps ile rahatlıkla görülebiliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD'li savaşuzmanı Dr. Kyle Woerner, "suyun içinde çok verimli olacağını düşünüyoruz, kaldırma kuvveti nedeniyle süzülerek hareket edecek" deyip ekledi:

"Testler başarıyla sonuçlanmıştı, artık dünya genelindeki operasyonlarda kullanılmaya hazır"

KAYNAK: MİLLİYET
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • İbraam 5 gün önce Şikayet Et
    Gizli silah furyasını ilk olarak almanlar 2 dünya savaşını kaybederken söylenmişti
    Cevapla
  • vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    Bu dünyaya niçin geldiğimizi unuttuk. Dünya liderlerine göre bir birimizi öldürmeye anlayışı var her halde.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Çokda gizli değilmiş demek ki.
    Cevapla
  • Misafir1 1 hafta önce Şikayet Et
    Turkiye nin buna benzer bi cihazi vardi
    Cevapla
  • Rofar 1 hafta önce Şikayet Et
    Dışı radar sinyallerini emen radarda küçük balık izi bırakan özel kaplamalı sırtı güneş panelli vatoz balığı dronları yapıp uydu kontrollü yüzlerce binlerce sürüler halinde denizlerde ve okyanuslarda uyku modunda dolaştırıp su yüzüne çıkıp kendini şarj edebilen gerektiğinde uçak gemilerinin ve savaş gemilerinin tabanlarına yapışıp infilak ettirilmeleri daha mantıklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'den son dakika 'Arakanlı Müslümanlar' çağrısı: Endişe duyuyoruz!
Türk bayrağına zarar veren provokatörler siyah torbada görüntülendi