İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı: Hamas insanların kalbine kök salmış

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmanın “imkansız” olduğunu belirterek, alternatif bir fikrin gerekli olduğunu savundu.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı: Hamas insanların kalbine kök salmış
İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı: Hamas insanların kalbine kök salmış
GİRİŞ 25.06.2024 17:50 GÜNCELLEME 25.06.2024 17:50
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

 İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmanın “imkansız” olduğunu belirterek, alternatif bir fikrin gerekli olduğunu savundu.

Hanegbi, bir konferansta yaptığı konuşmada, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

"HAMAS'I FİKİR OLARAK ORTADAN KALDIRMAK İMKANSIZ"

İsrail’in, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze'de 3 aşamalı ateşkes teklifine destek vermesi gerektiğini belirten Hanegbi, zamanın esirlerin "aleyhine işlediğini" belirtti.

Hanegbi, "Hamas'ı bir fikir olarak ortadan kaldırmak imkansız." ifadelerine yer verdiği konuşmasında, Hamas’a alternatif bir fikrin oluşturulması gerektiğini iddia etti.

"İNSANLARIN KALBİNE KÖK SALMIŞ"

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, 19 Haziran’daki açıklamasında, Hamas'ın bir fikir ve siyasi parti olduğunu belirterek, "Hamas, insanların kalplerine kök salmıştır. Hamas'ı ortadan kaldırabileceğimizi düşünenler yanılıyor." demişti.

Netanyahu da Hagari'nin açıklamalarına tepki göstererek, güvenlik kabinesinin Gazze'deki saldırılara ilişkin "Hamas’ın askeri ve idari olarak yok edilmesi hedefinin bulunduğunu ve İsrail ordusunun da bunu yapmakla yükümlü olduğunu" savunmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Siz bir tane hamasli öldürdürdüyseniz dünya da bin tane Hamas'a sempati duyan ve onlara dua eden insan ortaya çıktı kimse yetimler ordusunu bilmezken sayenizde şimdi dualarimizda
    Cevapla
  • İshak 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gece top ateşine maruz kalan Han Yunusta yüzlerce şehit var, kuzeye yardimlar gitmiyor ve insanlar açliktan sehit oluyorlar.. müslümanlar da israil mallari olmadan yaşayamayacaklarina inaniyorlar iş bitmis film de biter ortalik kan gölüne döner ve hesap mahsere kalir
    Cevapla
  • Selami 2 ay önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun. Siz orda şehit olurken bizler ,acizlğin , korkaklığın ve dünya sevgisinin utancı içerisindeyiz.
    Cevapla
  • Efe 2 ay önce Şikayet Et
    Haması ortadan kaldırmak yerıne ısraili ortadan kaldırmak daha mantıklı dunya rahat eder
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 2 ay önce Şikayet Et
    Tüm filistinliler Hamas ve El Kassam tugayıdır çünkü hepsi mücahittir vatansız kalmamak için vatanı savunuyorlar Filistinliler Vatan savunması uğruna bombardıman altında ablukada açlıktan Can veriyorlar asla vatanlarını haması el Kassam tugaylarını satmıyorlar Filistinliler için mücadele eden haklarını arayan Hamas ve el kasap tugaylardır İnşallah sabrın sonu selamet olacak .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci emeklilik sistemi geliyor: Yeni düzenlemeler için tarih verildi
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap