İsrail'de Lübnan'a saldırı hazırlığında yoğunluk

İsrail'de ordu komutanlarının, Lübnan'a saldırı için hazırlık seviyesinin artırılması konusunu görüştüğü bildirildi.

GİRİŞ 25.06.2024 17:32 GÜNCELLEME 25.06.2024 17:49
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 İsrail'de ordu komutanlarının, Lübnan'a saldırı için hazırlık seviyesinin artırılması konusunu görüştüğü bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar ve silahlı kuvvetlerdeki üst düzey komutanların, kuzey bölgesindeki komutanlarla ortak bir görüşme gerçekleştirdiğini belirtti.

İSRAİLLİ KOMUTANLARIN SAVAŞ TOPLANTISI

Adraee, görüşmede, kuzey bölgesindeki beldelerin korunmaya devam edilmesi, Lübnan'a saldırı hazırlığının artırılması, hava kuvvetleri ile kuzey komutanları arasındaki iş birliği konularının ele alındığını ifade etti.

Son zamanlarda Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilimi kontrol altına almak için yoğun bir çaba olduğu biliniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein, Tel Aviv ile Hizbullah arasındaki gerilimi yatıştırmak ve bunun kapsamlı savaşa dönüşmesini önlemek için İsrail ile Lübnan arasında arabuluculuk yapıyor.

Lübnan'da dün, 4 Bakan ve 16 büyükelçi, Hizbullah Hareketi'nin Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda "füze depoladığı" iddiaları üzerine havalimanına ziyaret gerçekleştirmişti.

İsrail ordusu ile Lübnan'daki Hizbullah arasında Temmuz 2006'da patlak veren savaşta, İsrail'in hedef aldığı ilk stratejik yerlerden biri Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı idi.

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı, Lübnan'ın tek havalimanı durumunda ve olası bir saldırıda dünya ile hava bağlantısının buradan gerçekleştirilebileceği belirtiliyor.

Savaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail yasaklı bombayla saldırı başlattıSavaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail yasaklı bombayla saldırı başlattı

Netanyahu ABD'den onay bekliyor: Savaşın seyri her an yön değiştirebilir!Netanyahu ABD'den onay bekliyor: Savaşın seyri her an yön değiştirebilir!

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • cahit 4 gün önce Şikayet Et
    Ürdün Suriye Mısır da savaş a katılıp işgal edilmiş Arap toprakları kurtarılmalı İsrail e artık bir tokat indirme zamanı geldi
    Cevapla
  • Kaan 5 gün önce Şikayet Et
    İsrail kudurmuş bir it gibi salyalarını saçarken bağırıyor; “yok mu beni itlaf edecek” diye haykırıyor..
    Cevapla
  • BamTeli 5 gün önce Şikayet Et
    Ki Lübnan ve Ürdün İtrailin Gizli İttifak Ortakları Olup; Olası Topraklarının İşgalinde Hepsi Fransa ve İngilterede El Bebek Gül Bebek Ağırlanır. Zaten Onların Uşakları.
    Cevapla
  • vatan 5 gün önce Şikayet Et
    alçak bir kavim yahudiler kendi içlerinden çıkmış günahsız bir peygamberi öldürecek kadar alçak ve sinsiler ama bir o kadarda korkaklar...
    Cevapla
  • misafir 5 gün önce Şikayet Et
    Allahın laneti zalimlerin üzerine olsun!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Enflasyon rakamıyla kalem kalem değişecekler belli oldu
Batı'ya tarihi yeniden yazdıran Türk: Fuat Sezgin