İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tüm dünyaya son dakika çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) uluslarararası topluma, İsrail'in Gazze Şeridi'nde aylardır gerçekleştirdiği saldırıları durdurmak için "acil" önlemler alması çağrısında bulundu.

GİRİŞ 26.06.2024 00:17 GÜNCELLEME 26.06.2024 10:56
Bu Habere 293 Yorum Yapılmış

Fas'ın Marakeş kentinde Türkiye'nin de katıldığı İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği (İİTOB) Gazze konulu 11'inci Yönetim Kurulu Toplantısı'nın ardından "Marakeş Bildirisi" yayımlandı.

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI ACIMASIZ VE KORKUNÇ EYLEMLERİ KINADI

Bildiride, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkı aleyhinde işlediği, uluslararası insan hakları yasalarının ve sözleşmelerinin ihlali anlamına gelen acımasız ve korkunç eylemler kınandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tüm dünyaya son dakika çağrısı

İİT'TEN, GAZZE İÇİN ACİL VE KARARLI ADIMLAR ATILMASI ÇAĞRISI

İİT'ye üye devletlerin yanı sıra küresel kuruluşlar da dahil tüm uluslararası topluma, "İsrail'in insanlık dışı faaliyetlerini durdurması ve Filistinlilere yönelik eylemlerinde uluslararası yasa ve normlara uyması için acil ve kararlı adımlar atılması" çağrısında bulunuldu.

Filistinlilerin, İsrail'in süregelen saldırıları ve sistematik şekilde gerçekleştirdiği hak ihlalleri karşısındaki kararlılıklarına işaret edilen bildiride, İİT'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik değişmez destekledikleri ifade edildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan tüm dünyaya son dakika çağrısı

Bildiride, devam etmekte olan soykırımın yerle bir ettiği toplulukların ve yapıların yeniden inşası için sarf edilen çabalar da dahil Gazze'ye kapsamlı insani yardım çağrısında bulunuldu.

İİT ayrıca tüm uluslararası kurum ve kuruluşlarını, Gazze'deki insan hakları ihlallerinin takip edilmesi, rapor hazırlanması ve bu menfur eylemlerin sorumlularının soruşturulması çerçevesindeki çabalarını yoğunlaştırmaya çağırdı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 293
  • Muratty 6 gün önce Şikayet Et
    Siz oturun başkalarından umut bekleyin. Nereniz İslam nereniz Müslüman. Yazıklar olsun. Bildiri yayınlamaktan başka bir işe yaramayan korkaklar.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 gün önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR. Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 gün önce Şikayet Et
    KUR’AN BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 6 gün önce Şikayet Et
    KUR’AN ALİ İMRAN 3/112-113: "Yahudiler nerede bulunurlarsa bulunsunlar, Allah'ın ahdine ve müminlerin himayesine sığınmadıkça, kendilerine zillet vurulmuştur; Allah'ın hışmına uğramışlar ve miskinliğe mahkum edilmişlerdir. Çünkü onlar, Allah'ın âyetlerini inkâr ediyorlar ve haksız yere peygamberleri öldürüyorlardı. Bu da, onların isyan etmiş ve haddi aşmış bulunmalarındandır.
    Cevapla
  • devriye 6 gün önce Şikayet Et
    Yeni mi Aklınıza geldi.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merih'in 'Bozkurt' sevincinin nedeni belli oldu! Avusturya'ya yasak göndermesi
Türkiye ile anlaşmışlardı: PKK'lı teröristleri böyle sahneye çıkardılar...