İki Avrupa ülkesinden savaş kararı! Vatandaşlara peş peşe uyarı

Almanya ve Hollanda, Lübnan'da bulunan vatandaşlarından bu ülkeyi acilen terk etmelerini istedi.

GİRİŞ 27.06.2024 02:59 GÜNCELLEME 27.06.2024 09:49
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İsrail'in, Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırıları sürerken, İsrail ordusu Lübnan'a da kara operasyonu hazırlıklarını tamamladı. Tüm dünyanın topyekun bir savaşla karşı karşıya kalabileceği gelişmelerin sonrası iki Avrupa ülkesinden olası savaşla ilgili peş peşe açıklama geldi.

ALMANYA VE HOLLANDA'DAN VATANDAŞLARINA PEŞ PEŞE UYARI

Almanya Dışişleri Bakanlığının internet sayfasında Lübnan ile ilgili seyahat uyarıları güncellendi.

Alman vatandaşlarına Lübnan'a seyahat etmemeleri konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Alman vatandaşlarına acilen Lübnan'dan ayrılmaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, bölgedeki güvenlik durumunun oldukça değişken olduğu ve Lübnan ile İsrail arasındaki sınır bölgesinde askeri çatışmaların son haftalarda yoğunlaştığı belirtilerek, "Durumun daha da şiddetlenmesi ve çatışmanın genişlemesi göz ardı edilemez." ifadesi kullanıldı.

Gerilimin daha da artmasının Refik Hariri Havalimanı'ndaki hava trafiğinin tamamen durmasına da yol açabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, bu durumda Lübnan'ı hava yoluyla terk etmenin mümkün olmayacağı kaydedildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, Hollanda vatandaşlarından Lübnan'a seyahat etmekten kaçınmaları ve bu ülkedekilerin hala uçak seferleri varken acilen oradan ayrılmaları istendi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Hizbullah İsrail'e yol açıyor önçü birlik gibi Türkiye doğru kayıyorlar İran isarilin uşağı hedef Türkiye ABD yakın zaman da türkiyeyi NATO dan çıkarıp İsrail'e yem etmek isteyecek yakındır o günler Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Hizbullah Amerika'nın kuklası, büyük İsrail'i kurmak için oradalar
    Cevapla
  • Kadir 2 gün önce Şikayet Et
    Tum dunya lubnan hizbullah filistine para silah asker vb yardim etmeli israil başarisiz olmalidir,netenyahu sallaniyor hemen yikilir.
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Almanya'da sosyal medya üzerinden It-Rail hakkinda yorum, yada Video yayinlayan ilticacilar derhal yurtdisina cikarilacaklar. Alman vatandasi olmak isteyen yabacilar Almanya'nin kanunlarina uyacagina ve It-Raili devlet olarak tandigini aciklamak zorunda birakilacaklar. Vah Almanya vah! ülkenin bagimsizligi coktan elden gitmise benziyor.
    Cevapla
  • nana 2 gün önce Şikayet Et
    gazzeden dikkati lübnana kaydırmak istiyorlar bu arada gazzeyi tamamen bitirecekler, ey müslüman dünyası oyuna gelme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gözler 3 Temmuz tarihine çevrildi: Memur maaşları ne kadar olacak?
5 bin yılda 1 gün tatil! 'Devre mülk' dolandırıcılığından görülmemiş detay