AB Konseyi'nde Von der Leyen dönemi sona erdi! Yeni Başkan belli oldu

AB liderleri, Antonio Costa'yı yeni AB Konseyi Başkanı olarak seçti. Liderler, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in görevini sürdürmesini ve AB Yüksek Temsilciliği için Kaja Kallas'ı önerdi.

GİRİŞ 28.06.2024 01:13 GÜNCELLEME 28.06.2024 10:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son dakika Avrupa Birliği haberleri: Belçika'nın başkenti Brüksel'de Birlik ülkelerinin devlet veya hükümet başkanlarının katılımıyla düzenlenen AB Liderler Zirvesi'nde, 6-9 Haziran'da yapılan AP seçimlerinin ardından AB'yi gelecek 5 yılda yönetecek isimler belirlendi.

AB'nin yeni Konsey Başkanı belli oldu! Liderlerden flaş Von der Leyen hamlesi

YENİ BAŞKAN ANTONİO COSTA SEÇİLDİ

Zirvede ilk gün geride kalırken, liderler yeni Avrupa Birliği Konseyi Başkanı olarak Antonio Costa'yı seçti.

LİDERLERDEN VON DER LEYEN ÖNERİSİ

AB Konseyi Başkanı Charles Michel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanlığına 5 yıl daha Ursula von der Leyen'in devam etmesinin önerildiğini duyurdu.

AB'nin yeni Konsey Başkanı belli oldu! Liderlerden flaş Von der Leyen hamlesi

Michel, AB Konseyi Başkanı olarak eski Portekiz Başbakanı Antonio Costa'nın seçildiğini belirterek, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi olarak Estonya Başbakanı Kaja Kallas'ın önerildiğini bildirdi.

Costa hariç diğer isimlerin görevlerini üstlenebilmeleri için 16 Temmuz'da AP Genel Kurulu'ndan güvenoyu almaları gerekecek.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • Ali aksoy 1 gün önce Şikayet Et
    Ulan yeter be,7 çocuklu bir annesin git ve git onlarla ugraş,türkiyeye ne yardimin oldu,sifir ama ukraynaya para ve silah verimesinde, AB.,ye alinmasina öncülük ediyorsun,aile dosttun MIÇOTAKIS'E akil hocaligi yapiyorsun.Her yaz gittigin yunanistana.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 gün önce Şikayet Et
    Allah hepsinin belasini versin,konservatif parti ,AfD'den farkı yok ,cdu/csu,SÖZÜM ONA KRISTLICH ! Eee,neden islama yapilan düşmanlıgı dur diyemiyor,çünkü çocuklarin irzina geçtikleri ve halkın nefretini kendilerinden def edebilmek için ,islamı günah keçisi yapıyor.Ve CDU/CSU.AB,büyük bir TÜRK kaşitlıgı inşa ediyor.Bunlarin başındada 1 numaralı Manfred WEBER TÜRK DÜŞMANI,TILKI !
    Cevapla
  • Son gün 1 gün önce Şikayet Et
    Bir şeytan gider bir diğeri gelir... Allah CC elim sonlarını görmeyi müslümanlara nadin eylesin...
    Cevapla
  • Misafir 2 gün önce Şikayet Et
    Yunanistan a iyi destek çıkıyordu.......
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 gün önce Şikayet Et
    Her yaz ailece miçotakissin,misafiri !AB.den atilmasına ramak kalmasına ragmen, masa alti faresi,kulagi ve gözü ile heryerde,aynı zaman başarılı bu yunan!
    Cevapla
  • Pardus OS 2 gün önce Şikayet Et
    Evet kesinlikle israile geri adım attırmak için solcu biri seçilmiş olabilir. bu da küreselcileri netanyahuya karşı frenleyen epstein gibi komploların varlığını doğruluyor ki , kendileri bir şey diyemiyor , elleri altındaki solcuları devreye sokma şeklinde planlama yapmış olabilirler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferdi Kadıoğlu paylaşılamıyor! Dünya devi peşine düştü
Almanya - Danimarka maçına damga vuran olay! Futbolcular sahayı terk etti