İsrail'de 'Hizbullah' çatlağı! Genelkurmay Başkanı 'sözünü geri al' diye bağırdı!

İsrail'de güvenlik kabinesinde Hizbullah'ın, güçlerinin tamamını Lübnan sınırından çektiği bir anlaşmanın "kabul edilebilir" olduğunu söylemesi tartışmalara neden oldu.

İsrail'de 'Hizbullah' çatlağı! Genelkurmay Başkanı 'sözünü geri al' diye bağırdı!
İsrail'de 'Hizbullah' çatlağı! Genelkurmay Başkanı 'sözünü geri al' diye bağırdı!
GİRİŞ 28.06.2024 19:36 GÜNCELLEME 28.06.2024 19:37
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesine konuşan kaynaklara göre, Gallant dün yapılan güvenlik kabinesi toplantısında Hizbullah ile muhtemel savaş senaryolarını ve anlaşma ihtimalini ele aldı.

Hizbullah ile tansiyonun düşürülmesi konusunda bir anlaşmanın şartlarını değerlendiren Gallant, Hizbullah güçlerinin sınırdan çekilmesini ihtiva edecek bir anlaşmanın "kabul edilebilir" olduğunu ifade etti.

KABİNE ÜYELERİ ARASINDA BAĞIRIŞMA!

Ancak Gallant'ın açıklamaları kabine üyeleri arasında bağrışmaları beraberinde getirdi.

Kaynaklara göre, aşırı sağcı görüşleriyle bilinen Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gallant'a savaştan nasıl kaçınılabileceğini sorusunu yönelterek, Hizbullah ile bir anlaşmaya taraf olmadığı mesajı verdi.

Ben-Gvir'in çıkışına yanıt veren Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, "Savaşı kazansak dahi yine de anlaşma imzalamak zorundayız." dedi. Dermer'e cevap olarak Ben-Gvir, "Hizbullah'la bir anlaşma başka bir 7 Ekim'e yol açacak. Nazilerle anlaşma yapamazsınız. Kazandığımızda anlaşma yapacak kimse olmayacak ve bu iyi bir şey." ifadelerini kullandı.

Tartışmaya müdahale eden Başbakan Binyamin Netanyahu, "Kuzeydeki sakinlerimizin evlerine dönmesine olanak sağlayan bir anlaşmaya varılabilir." şeklinde konuştu.

GENELKURMAY BAKANI AŞIRI SAĞCI BAKANA BAĞIRDI 

The Times of Israel'in haberine göre, toplantının ilerleyen saatlerinde aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, önceki toplantıda bakanların 7 Ekim saldırıları konusunda sorumluluk almaları gerektiği ifadelerini kullanan Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi’ye yüklendi.

Halevi, Smotrich'in “Bize sorumluluk dersi vermeyin. 6 Ekim'de uyuyanlar biz değildik.” ifadesi üzerine “Sözünü geri al.” diye bağırdı.

Gallant, bakanların, ordu komutanlarına yönelik bu tür "benzeri görülmemiş saldırılarını" kabul etmeyeceğini söyledi.

Smotrich ile Halevi arasındaki kavgaya taraf olmayı reddeden Netanyahu ise iki tarafın da açıklamalarının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

MAVİ HAT'TA GERGİNLİK 

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ı ile çatışıyor.

İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 351 Hizbullah mensubu öldü.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 51
  • Erpınar 1 gün önce Şikayet Et
    Yahudi çocuğu yahudiler.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 1 gün önce Şikayet Et
    Bunların hepsi maniple tiyatro hepside birbirine bağlı amaç Filistini yok etmek.Iktidar 4000 katliamcı yahudi tc vatandaşı için hangi işlemi yapacak kimin yanında açıklama bekliyoruz.
    Cevapla
  • Bulut 1 gün önce Şikayet Et
    Eninde sonunda yok olacaksınız Yahudi
    Cevapla
  • Emre 1 gün önce Şikayet Et
    Bu israil denilen uydurma ülke ; istanbulun 1 ilçesi kadar bu kadar bir ülkeye Dünya müdahale edemiyor , siyonizme bak sen Dünyayı ele gecirmis hesapta bazen bakarsın hiç beklenmedik olaylarda olabilir , yakında hersey değişecek...
    Cevapla
  • Özel biri 2 gün önce Şikayet Et
    Şii Hizbullah u yapmacık hizbul şeytanlar umarım İsrail le savasirsiniz bakalım 2 şeytan savasicakmi .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Batı'ya tarihi yeniden yazdıran Türk: Fuat Sezgin
İsrail askerleri Gazze'de F-16 bombasıyla tuzaklanan pusuya düşürüldü