İran'da oy sayımı tamamlandı! İşte ortaya çıkan sonuç

İran'da oy verme işleminin ardından başlayan sayımlar son buldu. İlk belirlemelere göre, 50+1'e ulaşan kimse olmadı. İran seçimi ikinci tura kaldı.

GİRİŞ 29.06.2024 11:11 GÜNCELLEME 29.06.2024 11:25
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

İran'daki cumhurbaşkanı seçiminde adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemeyince en çok oy alan reformist Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakâr Said Celili, ikinci tura kaldı.

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI

İran'da adaylardan hiçbiri yüzde 50'yi geçemedi, Pezeşkiyan ile Said Celili ikinci tura kaldı.

İran'da 14'üncü Dönem Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Mesud Pezeşkiyan, yüzde 42,3 ile birinci turu ilk sırada tamamladı. Yüzde 39,5 ile Said Celili ise ikinci sırada yer aldı.

Adayların ilk turda seçilebilmesi için yüzde 50+1 oy alması gerekiyor.

Mesud Pezeşkiyan

İlk turda yüzde 50+1'in üzerine çıkan aday olmaması halinde en fazla oyu alan 2 aday ikinci tura kalacak ve 5 Temmuz'da yapılacak ikinci turda kazanan isim ülkenin 9. Cumhurbaşkanı olacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 145
  • Kamil 1 gün önce Şikayet Et
    Seçimlerden kimin geleceği yerine , İran dış politikasının nasıl şekilleneceği önemlidir . İsrail'e karşı blöf mü , gösterişvari mi kafa tutacak . Yoksa gerçekten ciddi ciddi mücadele mi edecek ? Yanlız kalması da doğru olmaz . Türkiye'yi müttefik olarak benimsemeli ve 180 ° politika değişikliği yapmalıdır .
    Cevapla
  • Kamil 1 gün önce Şikayet Et
    Ne oldu , Hiçbir adayda Ayetullah tarzı sarıkları göremiyoruz . Bu İran tarzına hiç uymuyor .
    Cevapla
  • vatandaş 1 gün önce Şikayet Et
    En yüksek oyu alan mesud azerbeycan doğumlu azeri Türkü dür bize faydası olur lakin Başörtü yasağını ve bir takım dini yasakları kaldıracağını ilan etti kötü yanı bu.
    Cevapla
  • hsn 1 gün önce Şikayet Et
    pezeskiyan turk mu ermeni mi. ...iyan eki ermenilerde yaygin çünkü. sonuç ta şia. mezhep düşmanlığı bunlarda çok fazla.
    Cevapla
  • Kağan bey 1 gün önce Şikayet Et
    Arkadaşlar sonu "yan" ile biten soyadları Ermeni soyadları dır, lütfen buna dikkat edelim, örneğin şimdiki Ermenistan başkanı soyadı "paşinyan' gibi..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hesaplar şimdi bozulacak! Süper Lig devini üzecek gelişme
Kirada TÜFE'ye dönüş! Ev sahibi ve kiracılar dikkat