Lübnan Başbakanı Mikati'den işgalci İsrail'e son çağrı

Lübnan Başbakanı Necib Mikati, İsrail'e ülkesine yönelik saldırılarını durdurması ve Gazze savaşına da son vermesi çağrısında bulundu. Mikati, Lübnan'ın her zaman barıştan yana olduğunu vurguladı.

Lübnan Başbakanı Mikati'den işgalci İsrail'e son çağrı
Lübnan Başbakanı Mikati'den işgalci İsrail'e son çağrı
GİRİŞ 29.06.2024 20:36 GÜNCELLEME 29.06.2024 20:44
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre Mikati, İsrail'in saldırılar düzenlediği ülkenin güney bölgelerini ziyaret etti.

"HEDEFİMİZ TAM ANLAMIYLA ÜLKEMİZİ KORUMAKTIR"

İncelemeleri sırasında Mikati, güney bölgeleri ve buradaki halk ile dayanışmasını göstermek için ziyaret düzenlediğini, burada olanları yakından takip ettiklerini belirtti.

Mikati, "Halkımızın ve direniş güçlerinin yanı sıra biz de görevimizi yerine getiriyoruz. Lübnan hükümeti, sorumluluğunu yerine getiriyor. Hedefimiz kelimenin tam anlamıyla ülkemizi korumaktır." dedi.

İsrail'den Lübnan'a saldırılarını durdurmasını ve Gazze savaşına da son vermesini isteyen Mikati, Tel Aviv'den Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) kabul edilen, Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik 2735 sayılı kararı uygulamasını talep etti.

Mikati, Lübnan'ın her zaman barıştan ve BMGK'nin Lübnan ile İsrail arasındaki saldırıların durmasını öngören 1701 sayılı kararını uygulamaktan yana olduğunu vurguladı.

BMGK'NİN 1701 SAYILI KARARI

BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararı, İsrail'in Mavi Hat'tın gerisine çekilmesini ve bu hat ile Lübnan'daki Litani Nehri arasındaki bölgenin silahsızlandırılmasını, burada sadece Lübnan ordusu ve Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) ait silah ve askeri araç-gerecin bulundurulmasını öngörüyor.

Lübnan'ın güneyindeki Litani Nehri ve İsrail ile sınır olarak belirlenen Mavi Hat arasındaki neredeyse tüm bölgeler 2000 yılından bu yana Hizbullah'ın güçlü askeri nüfuzu altında.

MAVİ HAT'TA GERGİNLİK

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında son haftalarda gerginlik tırmanıyor.

İsrail ordusu, 18 Haziran'da Lübnan'a yönelik olası bir saldırıya ilişkin "operasyonel planı" onayladığını duyurmuştu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da 21 Haziran'da yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail topraklarına ve vatandaşlarına yönelik saldırılarına izin verilemeyeceğini ve gerekli kararları yakında alacaklarını ifade etmişti.

İsrail ordusunun 8 Ekim'den bu yana Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda şu ana kadar 352 Hizbullah mensubu öldü.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Zeynel Hasan 2 gün önce Şikayet Et
    Lübnan’da Cumhurbaşkanı Hristiyan Marunilerden, başbakan Sünnilerden, meclis başkanı ise Şiilerden seçiliyor. Anayasaya böyle yazılmış. Uydurma ve kukla bir ülke. Ülkede eli silahlı Hizbüşşeytan baskın.
    Cevapla
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    İsraile küçük uyarılar yetmez dahada azdırır. İsraili durduracak tek şey tekvuruş büyük vuruştur. Yani tek vuruşla verebileceğin en büyük yıkım neyse o. Amerikanın japonyaya yaptığı gibi.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 gün önce Şikayet Et
    PEYGAMBERİMİZİN VEDA HUTBESİNDE : Müminler! "Sözümü iyi dinleyiniz ve iyi belleyiniz. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR. Ashabım! Muhakkak Rabbinize kavuşacaksınız. Sakin benden sonra eski sapıklıklara dönmeyiniz ve BİRBİRİNİZİN BOYNUNU VURMAYINIZ! Bu vasiyetimi burada bulunanlar bulunmayanlara ulaştırsın... OLABİLİR Kİ BURADA BULUNAN KİMSE, BUNLARI DAHA İYİ ANLAYAN BİRİSİNE ULAŞTIRMIŞ OLUR
    Cevapla
  • Habil 4 gün önce Şikayet Et
    Lübnan’ın güneyini tamamen israile bağlamak amaçları Gazzelileri büyük ihtimal oraya yerleştirecekler
    Cevapla
  • Abdullah64 3 gün önce Şikayet Et
    Hayır, amaçları arzı Mevud. Esas hedefleri de Türkiye. Adim adım gelmeyi planlıyorlar
    Cevapla
  • tamer danacı 4 gün önce Şikayet Et
    Ne bm si ne barış çağrısı siyonistler ancak güçten anlar ne zaman birleşirsek sorun o zaman çözülür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MSB duyurdu! Irak'ın kuzeyine harekat! Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Ukrayna First Lady'sine komplo! Bugatti iddiası ortalığı karıştırdı