Biden adaylıktan çekilirse kimler aday olacak? İsimler gelmeye başladı

ABD Başkanlık seçimlerinde Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesi halinde Biden'ın yerine hangi isimlerin aday olabileceği tartışılıyor.

GİRİŞ 30.06.2024 15:57 GÜNCELLEME 30.06.2024 18:29
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

ABD, Kasım ayında Başkanlık seçimlerine gidiyor. 

Seçimde olası yarışacak isimlerden ABD Başkanı Joe Biden ve eski ABD Başkanı Donald Trump, 28 Haziran akşamı canlı yayında karşı karşıya gelerek kozlarını paylaşmıştı. Düellonun ardından; Biden'ın imajının çizildiği ve adaylıktan çekilmesi konusunda sesler yükselmeye başladı. 

ABD'nin dünyaca ünlü gazetesinden Biden'ı şoke eden seçim çağrısıABD'nin dünyaca ünlü gazetesinden Biden'ı şoke eden seçim çağrısı

Canlı yayın tüm dengeleri değiştirdi! Fark açılınca paniklediler: Adayı değiştirelim...Canlı yayın tüm dengeleri değiştirdi! Fark açılınca paniklediler: Adayı değiştirelim...

Biden ve Trump kozlarını paylaştı! Canlı yayında ağır sözlerBiden ve Trump kozlarını paylaştı! Canlı yayında ağır sözler

DEMOKRATLARA ÇAĞRI: "Başka bir aday seçin"

New York Times'ta yer alan haberde, Biden'ın yaşının büyük endişe verdiği ve yarım yüzyıldan fazla süredir hizmet ettiği ülke için yapabileceği en iyi şeyin yarıştan çekilmek olduğu ifade edilerek; demokratlara 'başka bir aday seçin' çağrısı yapıldı. 

Benzer şekilde Biden'a geri çekilmesi için ısrar eden, yine New York Times'tan sevdiği köşe yazarlarından Tom Friedman oldu. Friedman, tartışmayı izlerken ağladığını yazdı.

Atlantic ise; Cuma günü altı farklı makale yayınladı ve bunların tümü Biden'ın adaylığını sona ermesini savundu.

Politico'nun haberine göre, Perşembe günkü tartışma nedeniyle Başkanlık Ofisi'nden birçok yetkili tartışmanın ardından evden çalışmaya başladı. 

ADAYLIKTAN ÇEKİLİRSE YERİNE KİM GELİR?

ABD medyasında Biden'a seçimden çekilmesi yönündeki çağrıların ardından yerina aday olabilecek isimler üzerinde duruluyor. 

Önde gelen iki isim Başkan Yardımcısı Kamala Harris ve California Valisi Gavin Newsom.

Ana partinin başkan adayı olacak ilk siyahi kadın olacak Harris, Biden'ınkinden çok az daha yüksek olan düşük onay oranlarından rahatsız olurken, Newsom'un California Valisi olarak görev yaparken yüksek vergiler, artan evsizlik ve artan konut maliyetleri nedeniyle eleştirilere maruz kaldı.

Diğer olası isimler ise Michigan Valisi Gretchen Whitmer ve Pensilvanya Valisi Josh Shapiro; her ikisi de Demokratların Beyaz Saray'ı korumak için kazanması gereken önemli eyaletlerin liderleri.

Trump'a yönelik sert saldırılarıyla dikkatleri üzerine çeken Hyatt otel zincirinin milyarder varisi olan Illinois valisi JB Pritzker'in de isimi tartışmalarda geçiyor. 

KAYNAK: ENSONHABER
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Emin çiftçi 1 gün önce Şikayet Et
    Biden, ın seçim olduğun d an haberi yok muş. O sebepten geri düşmüş
    Cevapla
  • İklimdeğişikliği 1 gün önce Şikayet Et
    Duyarlı Abd halkı yeşillerin adayını tercih ederek ne trumpı nede bideni seçecek.çünkü iki aday başkanlık dönemleri başarırsızdı.
    Cevapla
  • Tual 1 gün önce Şikayet Et
    ABD de belediye başkanları yokmu
    Cevapla
  • Gürbüz 1 gün önce Şikayet Et
    Yüce Allah verdiği aklı, alırda.
    Cevapla
  • Misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Bu siyonist devlete siyonist olmayan biri aday olabilir mi? Bu imkan dahilinde görünmüyor. Yani demokrasi falan sadece insanların gözünü boyamak için. Bu Amerikanın tek bir siyonist olmayan birini aday yapmaya bile tahammülü olmaz Diktanın dik alası değil mi bu. Firavun bile bunlardan daha merhametliydi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güvenlik kaynakları duyurdu: Gerekli müdahaleler yapılmıştır
Sigaraya karşı savaşta 'izmarit vergisi' gündemde